Turnaj Cítov - 2. místo

27.06.2015 18:06

Opět po roce jsme s radostí přijali pozvání našich přátel z Cítova a zúčastnili se závěrečného turnaje sezony. Symbolicky jsme tak zakončili své společné účinkování na stejném místě, kde jsme před dvěma lety začali. Sešli jsme se ve třinácti, ale průběžně kluci simulovali kotník, stehno, nohu, záda, ucho a házenou, takže jsme končili v jedenácti. Děkuji zvláště Lukymu Rypkovi, který s námi odehrál svá vůbec první utkání a patřil k našim nejlepším hráčům. Cyklistická výprava se od minule značně rozšířila, což mě těší. Dnes se na kole do Cítova vydalo pět hráčů, dvě maminky, jeden tatínek, jeden trenér a jedna jeho přítelkyně. To už je slušné :)

Loňský turnaj měl rozhodně vyšší sportovní úroveň, jelikož se na něm sešly 4 relativně vyrovnané týmy. Letos byly týmy Straškova a Bechlína výrazně slabší, a tak měla náboj vlastně jen dvě utkání. Nás z nich zajímalo nejvíce hned to první proti domácímu Cítovu. Bohužel jsme neukázali vše, co umíme - zejména první půle byla naprosto tragická, potom jsme si vytvořili aspoň jakž takž tlak a byli jsme herně lepším týmem, ale prostě nám scházela kvalita. Vyráběli jsme hrozivé chyby vzadu (tím vůbec nepopírám Vášovy a Němovy kvality - oba pořádně provětrávali naši obranu, ta jim ale často práci velmi zbytečně usnadňovala) a nebyli efektivní vepředu (zvláštní tvrzení, když jsme vstřelili 5 branek, ale při lepším řešení situací jsme nemuseli spoléhat na přímáky do horní poloviny branky maličkého gólmana). Takže po remíze 5:5 přišly na řadu pokutové kopy, které jsme prohráli 5:4, a tak jsme skončili na druhém místě.

Zbylé zápasy totiž měly velmi jednoznačný průběh a byly pouze otázkou výše konečného skóre. Se Straškovem jsme si nakonec poradili v poměru 5:1 a s Bechlínem 9:0, přičemž někdy zůstával rozum stát, z jakých situací jsme byli schopni (zejména jedna nejmenovaná Neratovická posila) nedat gól.

Řízek klasicky dobrý, pivo za dvacku, malinovka zadarmo, zákusek taky. Spousta fotbalu, hodně gólů, pěkný pohár, skvělá organizace, ceny (včetně té pro nejlepšího hráče, kterou získal Tom Bláha) nám předal bývalý ligový fotbalista Václav Koloušek. Prostě...pěkně strávený den a příjemné zakončení celé sezony, děkujeme!