Sokol Libiš - FK Pšovka 3:2 (2:0)

12.04.2014 19:19

V nezvyklý odpolední čas se konal čtvrtý jarní zápas, který jsme bohužel opět nedokázali vyhrát. V přesném počtu 11 lidí jsme ale předvedli rozhodně nejlepší výkon celé sezony! Sestava:

                    Žemla

Petr              Víťa            Kerry

Tomáš     Škraby   Havran    Messi

                     Romča

              Miřák       Zdeněk

Začátek zápasu hodnotit nemůžu, z jednoduchého důvodu: neviděl jsem ho. Tak to je, když se mi svěří odpovědnost. Takže jsem si dal ještě jednu cestu zpátky pro registračky a do Libiše dorazil za stavu 1:0 pro domácí. Dál jsem viděl vyrovnaný fotbal, kdy nám to moc nešlo, dostali jsme vyloženě hloupý gól na 2:0 po vyloženě hloupém výkopu od brány a vypadalo to na další bídu stejně jako ve středu v Bakově. Tentokrát byl ale další průběh úplně jiný. Dokázali jsme se zklidnit, dát míč na zem a nahrát si. Posledních 10 minut první půle už jsme byli lepším týmem a dostávali se do zakončení. Výsledkem ale byly jen střely z větší vzdálenosti, které nebyly příliš prudké, a tak první poločas dopadl 2:0.

Ve druhé půli jsme se ještě zlepšili a hráli opravdu hezký fotbal. Bohužel, soupeř se po jednom z brejků a Kerryho teči nad Žemlu dostal do vedení o 3 góly a už to zase zavánělo debaklem. My se ale nepoložili, pokračovali ve skvělé hře a odměnou byly 2 Miřákovy pěkné góly (krásná střela po zemi k tyči po Zdeňkově přiťuknutí a samostatný únik z poloviny hřiště po Havranově přihrávce), Petrovo břevno a další nedotažené šance (například přestřelená brána po odrazu od břevna). Párkrát při nás stálo štěstí při soupeřových útocích do otevřené obrany, ale to je prostě někdy potřeba. A tak utkání skončilo po 32 minutách druhého poločasu stavem 3:2.

A já mám hroznou radost. Prohra je mi ukradená, ta není na prvním místě. Důležité je, že jsme dneska ukázali, že fotbal hrát umíme. Nechápu sice, proč to nešlo i ve středu v Bakově, ale to se už asi nikdy nedozvím. Dneska tam ale bylo všechno - důraz v osobních soubojích, VELIKÁ kvalita při práci s míčem - i několik krásných přihrávek z 1 dotyku!, povedené situace 1 na 1 (Messi i Tomáš na krajích několikrát krásně vykoupali své protihráče a hlavně Messiho naznačení tělem, kdy poslal soupeře úplně na druhou stranu, bylo prostě KRÁSNÉ! :))...prostě to, co se v trénincích učíme. Byly tu opravdu výborné individuální výkony - dneska všichni zahráli nadprůměrně, ale ještě o trošku víc chci vyzdvihnout Kerryho, Havrana a Messiho, kteří opravdu nad protihráči vynikali. A ostatní se taky přidali - Žemla spolehlivě vybíhal na dlouhé míče, rozehrával nohou a chytil i 2 tutovky, celá obrana spolehlivě sbírala dlouhé výkopy brankáře a celou druhou půli měla velikou snahu o hru dopředu (nabídka do stran, rozehrávka PO ZEMI), záloha si chodila pro míče DO NOHY a rozehrávala hezké akce dopředu a oba útočníci se tam rvali o každý míč.

Teď to jenom chce podobný výkon zopakovat - držet se toho, co nám šlo (kombinace po zemi s využitím středních záložníků, postupný rozvážný útok i s možností zpětné přihrávky - to byl mimochodem další velký pokrok: když to nešlo dopředu, nebáli jsme se otočit a nahrát spoluhráči vzadu!). A naopak nedělat to, co neumíme - dlouhé nákopy na náhodu dopředu (zvlášť, když v týmu nemáme žádného kopáče, který by překopnul polovinu hřiště).

Naopak zlepšit se ještě můžeme a musíme v těchhle věcech:
- REAGOVÁNÍ NA HRU, když se zrovna nehraje v okruhu 10 metrů kolem mě - v těchhle chvílích jsme zatím pořád nekoncentrovaní a nepomáháme ostatním zhuštěním prostoru.

- SOUBOJOVÉ CHOVÁNÍ - dneska jsme se soupeřům vyrovnali, protože byli velikostně srovnatelní s námi, z toho mám radost! My budeme dál pracovat na tom, abychom se nebáli ani vyšších soupeřů, důrazem vybojovali míč a potom fotbalovostí dali gól. Důležité taky je uvědomit si, že do souboje je potřeba jít ve chvíli, kdy soupeř nemá míč pod kontrolou. Naopak, když na něj vyrazím ve špatnou chvíli, udělá ze mě akorát tak blbce!

- ZAKONČENÍ - některé naše střely zpoza vápna k bráně málem nedoletěly. Zřejmě nemáme sílu v nohách, takže se psychicky připravte na skákání překážek a běhání kopečků! A není to jen ve střelbě - skoro nikdo neumí ani nacentrovat od rohového praporku před bránu, ani odkopnout od vlastní brány, což nás někdy dost brzdí. Takže to chce zesílit a na tom taky zapracujeme!

- ZODPOVĚDNOST - dnes to nebylo tak hrozné, jako ve středu, ale stále bylo vidět, že po ztrátě míče je málokdo ochotný vrátit se rychle zpátky a pomoct obraně. Proto taky i dneska vznikalo hodně situací 3 na 3 nebo 4 na 4, protože záloha se kochala a nevrátila se pomoct. Dneska hráli obránci výborně, takže jsme z toho dostali vlastně jen třetí gól (a to ještě smolně), ale pro další zápasy se to musí zlepšit!

Hodnocení týmu: 8/10

Góly: 3:1 Miřák (as. Zdeněk), 3:2 Miřák (Havran)