SKP Mladá Boleslav - FK Pšovka 3:0 (1:0)

18.04.2015 13:07

První vzdálený výjezd jara nás zavál do Mladé Boleslavi, na mé nejneoblíbenější hřiště v republice. Jako tradičně jsme řešili problémy se sestavou, ve výsledku se hráči od minulého zápasu obměnili na 6 postech! Havrana s Markem vyřadilo zranění, Tom je nemocný a Dan, Štefan ani Táďa z mladších s námi nejeli. Do sestavy se naopak vrátili Cítovští, po delší době Půďa, po hooodně dlouhé době Fixa (za to jsem moc rád, že problémy s patami zase trochu ustoupily), po nemoci Švecíno a z mladších Adam.

                          Honza

Kuba                    Petr                    Romča

Půďa        Víťa "C"        Škraby        Fixa

        Váša        Adam (55' Švecíno)  Kosák

 

Jelikož nám chyběli oba střední záložníci, kteří jsou základem hry, o kterou se snažíme, v sestavě došlo oproti minulému zápasu k mnoha změnám. Nejen, že za nás hráli z poloviny jiní kluci, ale i ti, kteří zůstali, hráli na jiných pozicích. Své místo si udržel jen Honza v brance a Kosák v útoku. I přesto jsme ale v zápase chtěli předvést maximum možného a uspět.

Kluci z Boleslavi měli fyzickou převahu, která byla v tomto utkání snad ještě důležitějším faktorem, než v tom minulém proti Libiši. Nám totiž dnes scházela kreativita a kvalita dvou středopolařů a v cestě nám stálo i pole, na kterém se hrálo (ikdyž bychom na nepříznivé podmínky paradoxně měli být díky tréninkům na našem zadním hřišti zvyklí), a které Škraby před zápasem označil za "nerovnoměrné" (nebo nesouměrné? už si to zas pořádně nepamatuju...). Každopádně, nejenže bylo plné hrbolů, ale tráva byla hodně vysoká a míč se v ní zastavoval. To nám nevyhovovalo, jelikož to kombinační hru značně komplikovalo a soubojovou hrou jsme se dnes vzhledem k našemu věkovému handicapu prezentovat nemohli. Začali jsme ale dobře - poměrně slušně jsme kombinovali a předvedli i dvě nebo tři opravdu krásné akce zakončené spálenou šancí. V téhle fázi zápasu jsme mohli a měli zápas rozhodnout. To se nám bohužel nepovedlo - 3 šance chytil náhradní brankář domácích (který šel v 10. minutě po příjezdu opravdového brankáře do pole a byl ve hře velmi znát) a v dalších dvou jsme ztroskotali na nepřesnosti a na novém muži v bráně. To vše se stalo zhruba do 20. minuty. Stav byl vyrovnaný a my měli převahu - gólově jsme ji bohužel nevyjádřili, a tak jsme se museli prezentovat podobně dobrým výkonem i nadále. A to se nám bohužel taky nepovedlo. V této době se totiž začal do hry dostávat více náš soupeř, my jsme prohrávali souboje ve všech částech hřiště a dostávali se pod tlak. Ten vyústil v gól ve 27. minutě, kdy Půďa zůstal ve vápně sám proti soupeři a ten se dokázal prosadit ke střele do horní části branky. Jelikož úspěšně pokračujeme v tradici brankářů, kteří jsou nejmenšími členy družstva, tak Honza nemohl zasáhnout.

No a tak skončil poločas za nepříznivého stavu 0:1. V kabině jsem nabádal kluky k větší aktivitě a zjednodušení hry. Mnohokrát jsme zbytečně kombinovali u postranní čáry na vlastní polovině, odkud jsme se nemohli nikam dostat. Zde jsme ale naráželi na problém, že dnes byl z našeho týmu schopen podkopnout míč jen Petr, a to ještě stěží, takže jsme prostě míče za obranu soupeře neměli jak dostat. Ve středové řadě nám taky chyběly nápady...bylo prostě vidět, že pro Škrabyho ani Víťu to není ideální pozice. Kluci se sice snažili, ale právě snahou o zjednodušení hry (která se nám vůbec nedařila) jsme se ještě více přizpůsobili soupeři. Ten sbíral všechny balony a vyhrával souboje...no zkrátka byl lepší. Ještě jednu možnost na zvrácení osudu zápasu měl Půďa hned po minutě druhé půle, ale nedokázal trefit bránu z dobré pozice po Petrově centru. Hned ve 2. minutě se pak míč dostal do našeho vápna, my jsme ho dokázali odvrátit jen k vysokému útočníkovi domácích a ten trefil skákající míč z otočky opět nahoru. Taková trefa už se mu asi nikdy v životě nepovede. :( Cením si toho, že se kluci nepoložili a bojovali až do konce, ale jak už jsem napsal: byla to spíš křeč - když jsme měli nadějnou akci, řešili jsme ji pomalu a špatně a SKP bylo do konce zápasu už lepším a nebezpečnějším týmem, což také potvrdilo 5 minut před koncem další střelou z hranice vápna.

Celkově šlo o přínosný zápas - kluci viděli, že jen fotbalové umění nerozhoduje a že jsou zápasy, kdy se nedaří a musí se to zlomit maximální vůlí a bojovností. Té měl dnes soupeř více, a proto zaslouženě zvítězil. Prohrát jsme už potřebovali jako sůl - věřím, že nám to pomůže se teď ještě víc zakousnout a zbylých 6 týdnů odmakat v tréninku i zápase na 100%. Znovu ale opakuji, že si cením přístupu až do závěrečného hvizdu. I když nám to fotbalově nešlo a nehráli jsme zdaleka tak dobře jako v minulých utkáních, prohráli jsme dnes se vztyčenou hlavou a nemáme se za co stydět!

Těším se na další tréninky a zápasy. Hned v tom příštím čeká kluky premiéra - poprvé za dva roky u týmu nebudu stát na lavičce. Doufám, že se s tím poperou lépe než dnes a že na domácím hřišti oplatí porážku Lysé nad Labem.

Hodnocení týmu: 5/10

Hvězda zápasu: Nikdo

Góly: 27' 1:0; 37' 2:0; 65' 3:0