SK Sokol Brozany - FK Pšovka 6:2 (4:1)

14.12.2014 14:19

K poslednímu venkovnímu zápasu roku 2014 jsme dostali pozvání od Sokola Brozany. Sice jsem zpočátku netušil, kde vlastně Brozany leží, ale rád jsem nabídku přijal. To se ukázalo vzhledem ke konečnému počtu našich hráčů jako poněkud unáhlené rozhodnutí, ale jinak nemáme důvod být s nedělním ranním výletem nespokojeni. V Brozanech nás čekal nádherný nový areál, prostorná šatna (pro náš prořídlý tým až zbytečně), krásné zázemí včetně sprch (konečně jsme ani od našich primadon nemohli slyšet "tady je to plesnivý, tady se koupat nebudu"), vynikající horký čaj (doteď mě mrzí, že jsem si neodlil do termosky na doma), delegovaný rozhodčí, kvalitní soupeř, na prosinec nezvykle teplé počasí...a taky vytrvalý déšť. Prostě idylka :)

                            Vítek

Kuba                    Víťa                        Petr

Fixa            Půďa        Tomáš "C"        Kosák

                  Kalfa         Váša

To rozestavení vypadá nějak divně, že? No, ono totiž opravdu divné je: na nikoho jsem nezapomněl, ale nastoupili jsme dnes v systému 3-4-2, který je specifický svou silnou neoblíbeností v řadách trenérů. Důvodem je zejména fakt, že nevyužívá plný počet hráčů, který pravidla fotbalu dovolují. No zkrátka, bylo nás dneska o jednoho míň...

...ale přesto (nebo právě proto?!) jsme podali jeden z nejlepších výkonů, které od tohoto týmu pamatuju! Byli jsme soupeři po většinu zápasu vyrovnaným protivníkem, jen v úplném závěru nám (podle očekávání) došly síly a už to byl spíš boj o přežití. Paradoxně, první půli, kdy jsme byli podle mého názoru lepší a vytvořili si i víc šancí, jsme prohráli o 3 góly, zatímco druhý poločas jen o gól. Ale góly nejsou to, co by bylo na tomto zápase důležité. Důležité je, že jsme se snažili hrát fotbal a (i když někdy i s trochou štěstí) se nám to dařilo. Dokázali jsme předvést hru, která se nám na lavičce líbila a i kluky na hřišti musela bavit. A jak se nám to povedlo? Jednoduše: kluci se semkli a i v oslabení bojovali. Ukázali, že je asi přeci jen baví víc běhat na hřišti s míčem, než někde po lese. Nikdo nic nevypustil (až na bránění rohů, ze kterých jsme dostali 2 góly tak, že zakončující soupeř se nemusel ani pohnout, natož vyskočit...což mě teda dokáže vytočit, ale skoro jsem si už zvyknul) a i komunikace v rámci možností fungovala (ikdyž tady máme stále ještě obrovské rezervy). Celkově jsme zanechali dobrý dojem a já mám velkou radost, že jsme rok 2014 zakončili se ctí a ukázali aspoň částečný pokrok jak v individuálních výkonech, tak v týmové soudržnosti.

Z individualit dnes musím vyzdvihnout v první řadě Fixu, který ukázal obrovskou snahu a i po hodině hry dokázal najít zbytky sil a vždy se po ztrátě míče vrátit do obrany. Dále předvedli nadprůměrné výkony i Půďa (krásný gól i bojovný a kvalitní výkon, kdy celý zápas pracoval ve prospěch týmu; ale mé varování stále trvá!), Tomáš (škoda jen několika zbrklých zakončení, herně to bylo opět výborné), Kalfa s Vášou (celý zápas větrali obranu domácích..škoda jen zakončení, kdy Vaška zastavilo dvakrát břevno a Kalfu jeho dřeváckost - zejména jedovka levačkou, která ze 7 metrů ani nedojela do brány byla lahůdková), Kuba s Víťou (dnes dokázali být důrazní a jejich rozehrávka byla často přesná - hlavně spojení Kuba - Vašek fungovalo i poslepu a z nejzoufalejších pozic) a Vítek (jen jedna chybička v rozehrávce, jinak opět jistá hra nohou i vybíhání a minimálně 4 velmi těžké zákroky proti šancím soupeře). Trochu slabší to dnes bylo od Petra (stálý problém: bránění hroooozně daleko od hráčů a následná nereakce na hru. To hodně souvisí s horší fyzičkou, na které přes zimu zamakáme. Na druhou stranu i on měl dnes spoustu vítězných soubojů a povedených rozehrávek) a Kosáka (tomu se teď už delší dobu nějak nedaří - ale nepochybuju, že pauza a Vánoční odpočinek to spraví a do nového roku vlítne opět jako uragán!). Každopádně, pokud takhle budou vypadat naše nejslabší individuální výkony v každém zápase, budu spokojen!

Prostě se mi to dneska líbilo, děkuji všem hráčům za nadšení pro hru a rodičům za odvoz a podporu. Bylo to fajn :)

Góly: 10' 1:0; 15' (2:0); 20' 2:1 - Půďa; 29' 3:1; 34' 4:1; 42' 4:2 - Váša; 57' 5:2; 70' 6:2