SK Slavia Velký Borek - FK Pšovka 2:5 (1:4)

18.05.2014 13:03

Nezvykle v neděli jsme se sešli k dalšímu mistráku - tentokrát na hřišti našeho souseda z Velkého Borku. Poprvé se v našem dresu objevili Honza Hrstka a Vítek Horáček, kteří s námi sice už trénují, ale premiéru na velkém hřišti si odbyli až dnes. Zvlášť Vítek to měl v rozbahněné bráně hodně složité, poradil si ale výborně a vychytal svou první výhru za starší žáky! Ani Honza se ničeho nebál a hrál skvěle. Super kluci! Děkuju, gratuluju, a přeju Vám co nejvíc takových výkonů :)

Úvodní sestava: (zajímavá tím, že Něma si vyloženě vymínil hrát jen na rozbahněné části hřiště a s chutí se v loužích ráchal a taky tím, že Kerry hrál jen do 40. minuty, kdy se odebral na Pšovku pomoct dorostu v jeho zápase proti Zvoleněvsi, který naši vyhráli 2:1)

                    Vítek

Kerry            Víťa            Něma

Tomáš    Škraby    Havran    Půďa

                    Romča

            Miřák    Zdeněk

Na lavičce začínal Honza a Martin - Honza od 10. minuty obsadil místo středního záložníka a už ho nikomu nepůjčil, Martin průběžně naskakoval do útoku.

Zápas byl hned od začátku poznamenaný nedostatkem hráčů soupeře - Borek hrál jen v 9 lidech (a 2. poločas v 10), a tak se uchýlil k taktice "brankář to chytí, stoper to kopne na rychlého útočníka a ten dá gól." Naštěstí to vyšlo jen dvakrát, takže jsme vyhráli. V prvním poločase jsme nezačali moc dobře a prvních 5 nebo dokonce 10 minut byla hra přes naší početní převahu vyrovnaná. Pak jsme se ale dokázali srovnat s rozehrávkou, na našich kopačkách bylo víc klidu, roztáhli jsme hru do šířky a začali jsme si vytvářet šance. První 2 nebo 3 (největší Miřákův samostatný únik) jsme nedokázali proměnit gól, klid nám dodala až Kerryho střela z nějakých 8 metrů k tyči v 15. minutě. Potom přišla fáze, kdy byl na hřišti jen jeden tým, kdy jsme předváděli pěkné akce a často se dostávali do zakončení - z toho plynuly 3 góly - 2x skóroval Havran a jednou Zdeněk (první gól sezony, paráda!). Dost dalších šancí zůstalo ještě nevyužito (břevno Tomáše, trojšance Půdi s Honzou, Škrabyho a Havranovy střely z dálky...Soupeř se ale také prosadil - po přímém kopu z půlky hřiště Vítek míč vyrazil, my jsme nedobíhali tak jak jsme si před zápasem v kabině říkali, a tak se za odraženým míčem hnali 3 zelení a Kerry, který nedal soupeřům šanci a neomylně zamířil do vlastní sítě.

Ve druhém poločase byla hra dopředu pořád dobrá (ale zakončení čím dál tím horší - v situaci 3 na nikoho jsme několikrát ani nedokázali vystřelit, Půďa zazdil další 2 tutovky...naštěstí aspoň Havran se trefil a zaznamenal hattrick už ve druhém zápase v řadě!), i když jsme se často snažili ke střele dostat středem vápna, kde bylo 7 zelených...a divili jsme se, že nám to pořád berou. Nicméně, hře dopředu nemám moc co vytknout. Dozadu se ale v naší obraně s odchodem Kerryho začaly objevovat hrozivé díry. Osamocený útočník domácích se často s míčem na noze vydával na zteč naší brány. Dvakrát mu únik překazil (trochu náhodně) Něma, dvakrát Víťa, dvakrát míč výborně chytil Vítek a na jeden bohužel nedosáhl, a tak jsme dostali druhý gól. Z toho jsem byl zase na prášky - stejně jako v Boleslavi nedávno. Nechali jsme soupeře zpracovat míč, rozeběhnout se a pak jsme ho naháněli. To je prostě ŠPATNĚ! Je naprosto NUTNÉ  jít do souboje už když útočník přebírá míč zády k bráně a nenechat ho otočit se. Pokud útočník dostává míč do běhu, je zase potřeba zajišťovat se. A to se naší obraně ve druhém poločase nedařilo. Přidalo se k tomu i to, že záloha už za rozhodnutého stavu i průběhu neměla vůli se vracet, a tak se naši obránci zbytečně naběhali.

Celkově hodnotím náš výkon o trochu lépe, než minulý týden proti Kosmonosům, ale zase z toho nemůžu dělat žádné závěry, protože proti 9 se hraje lehce. Každopádně mám radost, že jsme konečně vyhráli venku a konečně dvakrát za sebou :) Mnohem větší test bude příští víkend zápas s Bělou doma, které budeme vracet porážku 3:2 z jejich hřiště.

Jo a ještě chci zmínit výkon Miřáka, kterému to sice jako kapitánovi dneska vůbec nešlo, ale nevzdal to a bojoval až do konce. Měl to těžké, protože obránci Borku se soustředili jen na něj. I díky jeho výkonu měli ostatní tolik volného místa a mohli dávat góly!

Hodnocení týmu: 7/10

3. Hvězda: Honza + Vítek
2. Hvězda: Zdeněk
Muž zápasu: Havran

Góly: Havran 3x, Kerry, Zdeněk
ŽK: Půďa (za kecy - pokuta 10 Kč)

Fotogalerie: Velký Borek - FK Pšovka