SK Mšeno - FK Pšovka 1:9 (1:5)

28.03.2015 21:59

Řádně nažhaveni jsme po třítýdenní pauze bez zápasu vyrazili k prvnímu jarnímu mistráku na půdu posledního týmu tabulky - Mšena. Kádr byl až na brankáře kompletní, čítal 12 hráčů. Problém byl pouze se zmíněnou pozicí brankáře, kde zaskočil Švecíno - za to mu děkuji a musím uznat, že si vedl lépe, než na své obvyklé pozici v útoku!

                     Švecíno

Kuba                Víťa                Petr

Marek (Půďa)  Havran    Tom    Romča

        Škraby    Kosák    Vašek  

Ráz utkání se ukázal už asi po 8 vteřinách hry, kdy jsme měli díky Vaškovi a dobrému napadání první velkou šanci. V podobném duchu probíhal celý zápas, ačkoli když soupeř v 15. minutě střelou ze středového kruhu vyrovnal na 1:1, vypadalo to na další protrápený zápas se slabším soupeřem. Realita ale byla jiná - my jsme dokázali rychle odpovědět a od té doby už jsme jen navyšovali svůj náskok. Další slibné akce jsme pak nedokázali dotáhnout k zakončení, nebo jsme netrefili zařízení (střelu z větší či menší vzdálenosti si dnes vyzkoušeli snad všichni členové týmu - namátkou Petr (jeho jedovka se k bráně vůbec nedoplazila), Víťa (jako odkop od branky by střela atakující vzdálenější okraj ploché dráhy posloužila lépe) a Havran (celopoločasové snažení o vstřelení gólu zakončil tragikomickým krtkem kamsi k rohovému praporku)). Škoda, že dnes nepadla desítka, další příležitost se nám asi už nenaskytne. :(

Jak nemám rád zápasy proti slabším soupeřům (většinou z důvodu, že se jim naše hra přizpůsobí a nedá se na to dívat), dnes jsem se celkem bavil. Oproti zápasu proti holkám na umělce, které měly zhruba srovnatelnou kvalitu jako dnešní Mšeno, byl náš výkon dnes neporovnatelně lepší a kluci si s chutí zahráli. Je pravda, že soupeř měl ve svém středu pouze 3 hráče, kteří nám fyzicky a fotbalově stačili, to ale náš výkon nesnižuje. Zejména chci pochválit za kvalitní doplňování útoku ze záložní řady, kdy jsme mnohokrát útočili v 7 lidech a přečíslovali soupeře. To byl opravdu krásný pohled! Objevila se i kvalitní postupná kombinace střídaná s rychlým přechodem do útoku. Gól jsme dali z dorážky (v tomhle směru chválím Kosáka, hlad po gólech z něj přímo sálal), z protiútoku, z tlaku i z rohu - jen ta střela z větší vzdálenosti chyběla. Nutno ale poznamenat, že dnes jsme na všechny herní činnosti měli více času, než obvykle. Ukáže se až proti dalším soupeřům, nakolik jsme schopni udržet takto nastavenou laťku. Kaňkou byl snad jen úvod druhého poločasu, kdy jsme v rozehrávce od obrany zkazili asi 5 přihrávek v řadě a dobré 2 minuty byli uzamčeni v okolí vlastního vápna. Také mě mrzí, že jsem se opět nedočkal žádné originální gólové oslavy a také hattricku, který by pomohl zaplnit prázdnou klubovou kasu :)

Celkově za dnešek pochvala, doufám, že si udržíme zlepšenou tréninkovou morálku z poslední doby a že podobný (nebo ještě lepší) výkon zopakujeme i v dalších 9 utkáních!

Hodnocení týmu: 8/10

Hvězdy zápasu:

1. Kosák

2. Romča

3. Všichni ostatní

Góly:

2' Kosák (Váša) 0:1
15' soupeř 1:1
18' Váša (-) 1:2
24' Škraby (Váša) 1:3
28' Tom (Váša) 1:4
32' Váša (Tom) 1:5
39' Kosák (Škraby) 1:6
52' Půďa (Váša) 1:7
59' Škraby (Tom) 1:8
69' Tom (-) 1:9