SK Bělá p/Bezdězem - FK Pšovka 3:3 (1:1)

07.09.2014 13:47

Na hřiště jednoho z nejvzdálenějších soupeřů jsme v neděli ráno odjížděli trochu s obavami - nemohli jsme si totiž tentokrát vypomoci klukama z mladších, navíc se zápas kryl s trunajem v házené. Ale 11 hráčů se nakonec přeci jen sešlo, a tak jsme se mohli o další body do sbírky směle porvat. Sestava:

                      Vašek

Kuba                Víťa                Petr

Tomáš        Kosák    Havran (C)    Roman

                       Škraby

              Kalfa        Švecinho

Pravidlo že vítězná sestava se nemění, se tedy dodržet nepodařilo, a sestava byla oproti prvnímu zápasu dost pozměněná. Největší změnou bylo zasunutí třígólového střelce Vaška až do brány. Na hrotu ho nahradil Švecinho, který poprvé odehrál celý zápas.

Stejně jako celý zápas, i úvod byl velmi vyrovnaný. Soupeři se asi dařilo o trochu lépe držet míč, k šancím to ale nevedlo. Naopak, Kalfa provětrával obranu Bělé jak jen to šlo. A hned v 7. minutě to přineslo ovoce - prodral se po levé straně přes obránce, nahrál do vápna Škrabymu, ten neuvěřitelně (snad dokonce levačkou?!) z první zakončil a vedli jsme 1:0. Na hře to ale nic nezměnilo, nám se moc nedařily přihrávky v záloze a v útoku chyběla potřebná kvalita. Proto se i nadále hrálo mezi šestnáctkami, přičemž Bělá byla aktivnější. A taky se dočkala vyrovnání - po odvráceném rohu chtěl jeden z hráčů soupeře vrátit centr před bránu a přetáhl ho tak šikovně, že skončil až v naší bráně a bylo vyrovnáno. Z dalších akcí stojí za zmínku ještě naše jediná neproměněná šance první půle - a to když Tomáš z dobré pozice sám před gólmanem vyslal pouze žblabunu vedle tyče. A taky nepřímý kop nařízený za malou domů, když se nedohodli Kuba s Vaškem. Soupeř byl ale z nabízené situace snad ještě zaskočenější, než my a nakonec vyslal střelu vysoko nad.

Do druhého poločasu jsem vyžadoval větší nasazení, tvrdost v osobních soubojích...celkově prostě víc pohybu, větší zaujetí pro hru. To se povedlo částečně. Hlavně ale začaly padat góly a k vidění byly i další šance. Nejprve jsme se do vedení dostali opět my - to když Kalfa i přes všemožné fauly soupeře ustál souboj s posledním obráncem a v samostatném úniku si poradil. Poté jsme ale vyrobili (hooodně zbytečnou) penaltu - výborný kapitán domácích pronikal po kličce do vápna, my jsme ale byli zalezlí ve velkém počtu, takže se sám vytlačoval do strany. Petr ale chtěl zbytečně získat míč, byl v souboji pozdě a na hranici vápna fauloval. A tak bylo z penalty vyrovnáno. A ještě hůř bylo asi za minutu a půl, kdy soupeř předvedl pěknou akci, protlačil se přes Tomáše a nahrál před bránu, kde útočník pěkně z první zakončil na přední tyč. My jsme ale naštěstí rychle zareagovali - Kalfa opět utekl obraně a zprava o tyč poslal míč do brány. Z mého pohledu to vypadalo, že jde míč vedle - o to příjemnější pak bylo překvapení, když skončil v síti. V závěru zápasu jsme se ještě snažili získat vítězství na svou stranu, a konečně jsme byli o kousek lepší - Havranovu střelu přes nohu soupeře ale brankář nakonec zkrotil, přímák (po velmi chytré ruce, která zabránila dalšímu úniku) poslal Havran těsně nad, a v poslední minutě Kalfa ve výhodě zakončoval levačkou jen do brankáře. Konec, 3:3.

Remíza je v tomto zápase naprosto spravedlivá - narazili jsme na dobrého soupeře a odehráli jsme s ním pěkný, bojovný zápas. Trochu nám scházela kvalita, což bylo dáno mnoha změnami v sestavě. Stejně si ale myslím, že některé momenty jsme mohli místo zběsilých odkopů (při kterých ještě v polovině případů vůbec netrefíme míč), řešit fotbalověji. Naopak, když už se jednou rozhodnu míč odkopnout, tak ten prostě musí letět až za obranu soupeře tak, aby se o něj naši útočníci mohli porvat. Dál chci vyzdvihnout výkon Havrana, který dneska uprostřed zálohy bojoval jako o život a ikdyž i on měl dnes spoustu zbytečných ztrát a nepřesných přihrávek, nikdy to nevzdal, znovu zabojoval a popral se o míč. Paráda! Jen mě mrzí, že se k němu nepřidal i zbytek týmu - nepůsobili jsme kompaktně: obránci byli daleko od hráčů, záložníci také. Do soubojů jsme chodili pozdě a do některých vůbec ne. V tomhle byl Havran opravdu o 2 třídy nad zbytkem týmu. Z toho tedy usuzuji, že zbytek týmu nemá fyzičku na to, aby dostupoval hráče, podporoval rychlé protiútoky, zajistil spoluhráče...proto se na fyzičku výrazným způsobem v následujícím týdnu zaměříme!

Hodnocení týmu: 6/10

Muž zápasu: Havran
2. Hvězda: Kalfa
3. Hvězda: Víťa

ŽK: Škraby (výborný souboj, faul tělem - takhle kdyby ses vrátil po každém prohraném souboji a zabojoval o míč, byl by tvůj výkon o 100% lepší!)

Góly: 7' 0:1 Škraby (Kalfa); 26' 1:1; 41' 1:2 Kalfa (Víťa); 49' 2:2 (penalta); 51' 3:2; 53' 3:3 Kalfa (Petr)