SK Bělá - FK Pšovka 3:2 (3:1)

26.10.2013 16:50

K utkání předposledního podzimního kola jsme jeli v sobotu 26. 10. na hřiště Bělé pod Bezdězem. Soupeř se před zápasem nacházel na 6. místě tabulky s 10 body a skóre 24:19. Z posledních 3 zápasů měl ovšem soupeř na kontě 2 výhry a remízu se silnou Libiší. Po drobných problémech s autobusem (mohli jsme si klidně o půl hodinky přispat a nic by se nestalo) se klikatými cestami, které zejména Havran nemá v oblibě, vydáváme za soupeřem. Jedeme bez Němy a Bláži, takže trenérský tým ještě v autobuse řeší, kdo je největší dřevo a půjde tak hrát stopera. Volba nakonec (po zásluze) padá na Kerryho.

 

Vybíháme tedy v následující sestavě:
            Miřák         Kalfa

Messi            Havran         Honzik
            Škraby        Víťa
Tomáš            Kerry          Petr
                      Žemla   

Na střídačce čekají na šanci ještě Zdeněk, Mates a Romča a po krátké, ale intenzivní rozcvičce okořeněné Miřákovým elegantním břichem s rukama v kapsách jdeme na věc!

 

Hra od začátku vypadá slušně, jsme schopni si v rámci možností nahrát a hned po úvodním hvizdu může jít Miřák po vlastním dobrém napadání sám na bránu - bohužel si v rozhodující chvíli míč ukopává, a tak nakopne aspoň gólmana, který je u balonu dřív. Vypadá to na dobrý začátek a to i pokračuje - na hru se dá dívat, rozehrávka zezadu funguje, jsou i pěkné akce. Bohužel doplácíme na nedůslednost - nejprve soupeř utíká po naší pravé straně. Nevinná akce: souboj, balon letí vysoko do vzduchu. My si myslíme, že jde do autu, soupeř to ale nevzdává a vrací ho do hry. Škraby se snaží situaci hasit, ale pozdě - penalta a žlutá karta. Tu soupeř proměňuje a stav je 1:0. My se snažíme, ale je to bezzubé, šance si nevytváříme. Po jedné takové akci soupeř odkopává od brány. Odkop - odskok na půlce - netrefení balonu naším obráncem - soupeř jde opět zprava sám na bránu a trefuje se na zadní tyč. A zmar završuje přímý kop, který Žemlovi vypadává a soupeř z dorážky dává na 3:0. V tu chvíli to zavání debaklem. Mám ale radost, že můžu říct, že se tým nepoložil - naopak hrajeme pořád stejně, povzbudíme se a jsme lepší. Odměnou je gól Kalfy na 3:1, kdy prostřelil brankáře po odraženém balonu. Poločas za tohohle stavu končí a my cítíme šanci. V kabině si vysvětlujeme některé věci - s Miřákem náběhy, s obráncema dostupování hráčů a se všema DŮSLEDNOST! Ta nás stála všechny 3 obdržené góly

 

Do druhé půle vbíhá tým, který se chce porvat o vítězství! Máme tlak, držíme balon, chodíme do soubojů - některé vyhrajeme, některé ne - ale každopádně se jich konečně nebojíme! Fotbal má tempo a náboj. Dostáváme se ke střelám z dálky, ale bohužel se dlouho netrefujeme. Až Škrabymu se daří najít místo v horní části brány, kam brankář nedosáhne a krásnou střelou snižuje na 3:2. Cítíme šanci, kluci se rvou...Miřák napadá, obránci a záložnící svádí spoustu soubojů a ještě se k tomu snaží přidat fotbalovost. Tady musím smeknout před Havranem - je úplně všude, nekazí, skluzuje, zvedne se a bojuje dál. Jednoznačně nejlepší hráč na hřišti, takový výkon jsem už dlouho neviděl! Ale co je nejdůležitější, ostatní se k němu přidávají! Škraby, Víťa, Honzik, Messi - mohl bych vyjmenovat celý tým. Jsou ochotni se za tým obětovat, a to je ono! O tom je fotbal! Samozřejmě, není to bez chyb - soupeř má šikovné krajní hráče, Tomáš s nimi svádí spoustu rychlostních soubojů a ve většině je úspěšný! My se bohužel nedokážeme vyvarovat chyb, nebo hloupostí (ale to se prostě stává a tréninkem to budeme zlepšovat) a vytváří si z brejků 2 šance: jednou nás zachraňuje břevno a skvělým zákrokem Žemla. My ale taky můžeme ze dvou šancí srovnat - nejdřív po Kalfově střele (hezký Miřákův centr) zachraňuje na brankové čáře domácí obránce, potom Víťa vyhrává souboj a jde z ostrého úhlu sám na branku. Bohužel trefuje jen břevno. A když po Havranově přímáku soupeřův gólman chytá (před 6!!! našimi dobíhajícími hráči) a rozhodčí přehlédne jasnou malou domů, je konec.

 

Kluci! Tahle prohra mrzí. Myslím, že jsme byli lepší, takový je fotbal. Ale hlavně, odcházíme se vztyčenou hlavou! Tohle nebylo 11 lidí, kteří hráli proti SKP nebo Kosmonosům. Tohle byl TÝM, který hrál proti Bělé. Tým, kde si nikdo nic nevyčítá, protože ví, že každý udělal pro vítězství všechno! Tým, který sice prohrál, ale který to na hřišti muselo bavit. Nás to dneska taky bavilo, protože je vidět, že se někam posunujeme. A příští týden porazíme Mělník!

 

Hodnocení týmu: 7/10

3. Hvězda: Škraby, Tomáš a Víťa

2. Hvězda: Miřák (ikdyž bez gólu!)

Hráč zápasu: Havran

 

Góly: Kalfa (3:1) a Škraby (3:2), bohužel nevím čas

ŽK: Škraby, Miřák, Havran (fauly), Kerry (kecy)