SK Bakov nad Jizerou - FK Pšovka 1:0 (0:0)

12.10.2014 18:13

Nejhorší výjezd sezony máme za sebou. Budík v 6 hodin ráno snad zase rok nezažiju. Bohužel, vstávání jsme si neosladili výhrou, ale co se dá dělat...

Sestava:

                                Váša

Kuba                        Víťa                          Petr

Tomáš            Havran            Škraby          Štefan (Dan Mencl)

                                Půďa (Honzík Müller)

                      Kalfa              Kosák (Švecíno)

Do zápasu jsme vstoupili dobře a prvních 15 minut jsme nepustili soupeře z jeho poloviny. Bohužel jsme si ale nedokázali vypracovat žádnou větší šanci a navíc jsme tempo neudrželi a od 15. minuty až do konce zápasu jsme byli horším týmem. Hra sice byla opticky celkem vyrovnaná, ale do šancí se dostávali pouze Bakovští. Vašek pochytal cca 5 tutovek, na šestou ale nestačil a to rozhodlo o naší prohře. My jsme se naopak přes výbornou obranu soupeře nedokázali dostat a naše akce končily ještě před zakončením. Bylo to dáno i tím, že 10 z našich 25 dosavadních gólů dnes stálo v bráně, Kalfa byl polomrtvý a Kosák s urostlými obránci jen těžko mohl závodit. Z toho taky vyplynulo, že nastala situace, které jsem se děsil - poprvé za moje působení u týmu jsme v mistráku nedali ani gól. No, jednou to přijít muselo...A tak se stalo, že našimi největšími šancemi zápasu byly 2 Petrovy střely z průměrné vzdálenosti 40 metrů. Jednu pěkně vyrazil gólman, druhá před ním skočila a přeskočila ho, bohužel ale skončila těsně vedle. Ale to bychom si ani nezasloužili.

Každopádně, jsem rád, že to byla prohra se vztyčenou hlavou. Můžeme říct, že nás porazil soupeř, protože byl lepší, a ne že jsme se porazili sami svou nechutí do hry. Bojovali jsme od začátku až do poslední minuty, bohužel to dnes ale nestačilo. Narazili jsme určitě na nejlepšího soupeře v dosavadním průběhu sezony - fyzicky vyspělého na všech pozicích (snad poprvé měl soupeř výškovou převahu) a s výbornými individualitami ve všech řadách. To nám ukázalo, že ještě máme hodně na čem pracovat, protože jsme dnes byli individuálně horší. Jen málokdy jsme si dokázali poradit s hrou pod tlakem, naše práce s míčem byla pomalá a nepřesná. No, před rokem naše práce s míčem nebyla žádná, takže aspoň nějaký posun. :) Dokázali jsme ale předvést i hezké akce - vybavuju si Kosákovo pěkné zpracování dlouhého výkopu a Havranovu zidanovku. Nepochybně nám taky patří i dvě nejhezčí akce zápasu, které jsme rozdělili do obou poločasů. Nejprve se Štefan pokusil zahrabat do trávy, což se mu podařilo tak úspěšně, že ho soupeř vůbec neregistroval a Štefan mu vleže zkušeně odebral balon. Ve druhém poločase to byl zase Víťa, který odvracel míč mířící do našeho vápna - zamýšlel patrně odehrát na roh, což se ovšem nepovedlo tak šikovně, že trefil napřímo tyč vlastní branky a geniálně tak založil náš rychlý protiútok :)

Zápasy na venkovních hřištích se nám zatím nedaří - ani herně a už vůbec ne výsledkově. O to hezčí by bylo prolomit to zrovna za 2 týdny na Mělníku! Ono vůbec tenhle víkend byl na Pšovce černý - byl jsem na 5 zápasech a neviděl ani jedno vítězství. Snad to za týden bude lepší!

Hodnocení týmu: 6/10

Hvězdu zápasu nevyhlašuji - všichni jsme se snažili a nikdo (bohužel) nevyčníval.