PU: FK Neratovice-Byškovice - FK Pšovka 12:0 (6:0)

14.10.2014 20:02

Protelefonované jmění a nervy na dranc, asi to jsem si odnesl z dnešního přáteláku v Neratovicích. Myslel jsem si, že změříme síly se soupeřem a ten nám ukáže, kolik nám ještě chybí na krajský přebor. No, nevyšlo to - z nedělní sestavy vypadl Kosák (omluven včas), Havran (2 hodiny před srazem), Petr (4 minuty před srazem), Škraby a Kalfa (vůbec), a tak jsme na poslední chvíli sehnali kluky mladší i starší a vyrazili do Neratovic s vyhlídkami na debakl. Celkem se tak v našem dresu objevil 1 hráč Neratovic ročník 99, 3 hráči Cítova (2x 00, 1x 02) a 8 našich (3x 00, 1x 02 a 4x 03) - dohromady tedy 5 lidí ve věku starších žáků. Děkuji všem za ochotu pomoci - když nic jiného, tak jsme odvrátili hrozící totální ostudu - a to, že bychom zápas museli zrušit, nebo ho odehrát s menším počtem hráčů.

                                Miřák

Romča            Kuba            Víťa            Štefan

Libka (Honzik)  Tomáš         Půďa (C)     Kája

                       Váša           Švecíno

Dokonce jsme i poprvé změnili rozestavení - vyztužili jsme obranu dvěma vysokými stopery a vrhli se do zápasu. Góly hodnotit nebudu, dostali jsme jich tolik, že jsem si je tentokrát ani nepsal. Soupeř byl lepší ve všech činnostech - samozřejmě individuálně, ale ještě markantnější byl rozdíl v pohybu (fyzička, pánové!); zkrátka nás přečisloval na obou koncích hřiště. Důrazně napadal a nenechal nám ani kousek místa...a když už jsme zoufale odkopli a sami se pokusili o presink jeho rozehrávky, v 95% případů se stihl včas roztáhnout, doplnit střed a v pohodě nás vykombinovat. Na hru Neratovic se dívalo opravdu pěkně :) (ikdyž párkrát se nám povedlo míč získat, škoda jen, že jsme vzniklá přečíslení nedovedli ani do zakončení)

To ale neznamená, že se mi nelíbila naše hra - naopak! Musím (a hlavně chci!) pochválit všechny zúčastněné - velcí i malí se celý zápas snažili soupeřům vyrovnat, což se v některých pasážích dařilo, někdy ne. Fyzicky se mohli s Neratovickými měřit jen Víťa, Kuba, Tomáš a Váša, kteří taky podstoupili spoustu soubojů a vedli si celkem dobře. Ale i všichni ostatní se přidali - běhali, co jim jen síly stačily a neohroženě chodili do všech soubojů. S míčem jsme dneska skoro vůbec nehráli, spíš to bylo cvičení běhu, vůle, poziční hry a předvídavosti. A ikdyž to né pokaždé vyšlo a v průměru každých 6 minut jsme dostali gól, aspoň kluci viděli, jak dobrý je soupeř ze špice krajského přeboru. Ti starší už mohou nejspíš jen tiše závidět (s jejich současným smyslem pro zodpovědnost), ale mladší - plni energie, odhodlání a nadšení - se na tuhle úroveň mohou bez problémů dostat. Tak se snažte, kluci, ať za pár let ty Nerátky konečně porazíme! :)

Speciálně vyzdvihnout chci dneska Půďu, který byl s kapitánskou páskou naším nejaktivnějším hráčem - neustále se nabízel pro míč i se příkladně vracel (!). Jsem moc spokojen a přeju si, ať to vydrží i do dalších tréninků a zápasů!