Halový turnaj Roudnice - 5. místo

04.01.2015 15:23

Ano, je to přesně tak, jak nadpis naznačuje. Přes vánoční svátky jsme zaznamenali značný progres! Úspěch slavil všemi precizně dodržovaný klidový režim se zákazem jakéhokoli pohybu, přičemž důraz byl kladen také na pravidelnou konzumaci cukroví a regeneraci před monitory svých počítačů. A tak, zatímco soupeři běhali a hladověli, my jsme sbírali síly, které jsme dnes naplno zúročili!

Sestava: Vítek - Škraby, Půďa, Tomáš (C), Kalfa, Petr, Víťa, Kosák, Váša, Kuba

Možná ještě trochu neadaptováni na prudký nárůst prakticky všech potřebných fotbalových atributů (zejména hmotnosti), jsme už od 9:00 nastoupili proti domácímu áčku. To se také projevilo v úvodu utkání, kdy jsme po 4 minutách prohrávali 0:3. Potom jsme se aspoň mírně zlepšili, z úrovně "manažerský fotbálek" jsme se dostali na úroveň "stará garda" a utkání jsme dohráli s relativně přijatelným výsledkem 0:4.

O 45 minut později už jsme nastupovali ke druhému duelu - tentokrát proti Podolí, se kterým jsme odehráli 2 utkání (se střídavými úspěchy) už v Neratovicích. Po tradičně kvalitní rozcvičce jsme tradičně kvalitně začali a ve druhé minutě lovili míč ze své sítě. Tentokrát byl ale průběh příznivější, hned za minutu se nám podařilo vyrovnat a nakonec dovést zápas k vítězství 4:1. Góly vsítili postupně Tom, Váša, Škraby a dokonce i Víťa (což kvalitu soupeře silně znevažuje).

Další třičtvrtě hodinová pauza a zápas o postup do semifinále - soupeřem byl tým Kosmonos. Ten se nesl ve znamení marného dobývání branky soupeře, který dobře bránil. Když se nám v 10. minutě konečně podařilo vsítit díky Vášovi vedoucí gól a už jsme se viděli s pohárem nad hlavou v náručí sličných hostesek (které tu dnes mimochodem nebyly :( ), byli jsme zmraženi vyrovnáním minutu před koncem po střele z půlky hřiště přímo do horního rohu naší branky..

A tak jsme v naší skupině obsadili krásné třetí místo (ze čtyř), které nás posunulo do bojů o umístění na 5. - 8. pozici. Nejprve nás čekal čtvrtý tým druhé skupiny - roudnické béčko. My se chtěli pomstít za výprask v prvním zápase od kolegů z áčka...a taky jsme se pomstili. Celkem poklidné vítězství 5:0 ukázalo (už poněkolikáté), nakolik nám nevyhovují ranní zápasy, do kterých musí jít Kalfa z různých důvodů s prázdným žaludkem. Tentokrát ale, dosyta najeden, zaznamenal 3 góly (a ještě se drze hlásil ke čtvrtému) a nebylo co řešit. Góly: 3x Kalfa, Škraby, Kuba

Nominovali jsme se tedy do zápasu o 5. místo proti týmu Doksy/Staré Splavy, který se vyznačoval do této chvíle velmi tvrdou a důraznou hrou. To ovšem naše vypasené buldozery nemohlo zastavit a prostě jsme ukopali upachtěné vítězství 2:1 po gólech Petra a Půdi a obsadili konečné 5. místo (přiznávám bez mučení, že v tomhle zápase jsem neviděl ani jednu z našich branek).

Celkově hodnotím náš výkon jako průměrný - žádná hitparáda, ani propadák. Hráli jsme proti vyrovnaným soupeřům a ani pozdější vítěz, Roudnice A, nebyl nepřekonatelně lepší (ale na nás to v danou chvíli bohatě stačilo). Pozitivem je, že jsme si užili míče, který během nadcházející zimní přípravy prakticky neuvidíme..dále také, že jsme předvedli zajímavé individuální výkony a dobře jsme reprezentovali náš klub. Celkově měl dnešní turnaj rozhodně nižší úroveň, než ten předchozí - ať už díky hře o stěnu na jedné straně, kvůli které se ze hry často stával hokej a nezřídka jsme viděli i hokejové nahození o mantinel za bránu (drobnou nevýhodou tohoto způsobu založení útoku bylo, že za brankami nebyla hra povolena..). Já sám jsem pak měl několikrát nutkání peskovat rozhodčího za neodpískané zakázané uvolnění. Svou roli sehrály i menší rozměry hřiště. Kombinace těchto dvou aspektů vedla k tomu, že o výsledku kolikrát rozhodovala více taktická a silová připravenost, než fotbalové dovednosti.

Zkrátka: prožili jsme další pěkné fotbalové dopoledne a už se těším na další tréninky a zápasy! Sportu zdar a fotbalu zvláště!