FK Slovan Lysá nad Labem - FK Pšovka 3:2 (1:1)

29.09.2014 10:42

O Mělnické Vinobraní nám los, stejně jako v minulém roce, přisoudil výlet na mladoboleslavsko a tentokrát přidal ještě bonbónek v podobě o půl hodiny dřívějšího výkopu. Na hřiště soupeře, který dosud v sezoně jen jednou zvítězil, jsem ale jeli plni odhodlání zlomit nepříjemnou bilanci zápasů hraných o Vinobraní. A tak jsme se sešli v 7:30 na hřišti a vydali se na cestu. Poprvé se v našem dresu objevil Honzík Müller, který si (stejně jako ostatní kluci z mladších) vedl při svém prvním startu na velkém hřišti velmi dobře. V sestavě dnes chyběli z minulého vítězného týmu Půďa, Marek a Romča, které nahradili starší kluci, kteří se vrátili z výletů po Moravě a Anglii. Sestava:

                        Vítek

Petr                  Víťa                   Kuba

Tomáš        Fixa        Havran        Škraby

                        Kosák

            Váša                Kalfa

Na střídačce byli do hry připraveni zasáhnout Honzík, Libka a Švecíno.

Od začátku jsme sledovali vyrovnaný zápas, kdy žádný ze soupeřů neměl výraznou převahu - my jsme byli přeci jen o kousek aktivnější a situací před soupeřovou brankou bylo více, než před tou naší. Nejdříve Vašek obešel gólmana, z úhlu si ale nevěřil na střelu do odkryté brány, a tak přihrával pod sebe - tam ale bohužel nikoho z našich hráčů nenašel. Do konce poločasu jsme měli ještě 2 slibné akce, které mi ale bohužel trochu splývají - obě byly zleva. Jednou prošel (tuším po autovém vhazování) do vápna Vašek, hledal Kalfu a ten branku netrefil. Podruhé míč z beznadějné pozice nasypal do vápna (asi) Škraby, našel opět Kalfu a ten dokázal trefit k bližší tyči a prostřelit brankáře. Vedení nám vydrželo až do poslední minuty poločasu, kdy jsme šikovného záložníka soupeře pustili ke střele zpoza vápna, a ten trefil přesně tak, jak je to na mokrém terénu potřeba - ránu s odskokem na zadní tyč. Vítek se po ní natahoval marně, a tak jsme šli do kabin za vyrovnaného stavu.

Ve druhém poločase se na hře vůbec nic nezměnilo. Tentokrát jsme to ale byli my, kdo dostal první gól - opět střední záložník vyhrál souboj a šel od půlicí čáry na naší bránu - obránci se někde flákali, a tak se z toho k mému překvapení najednou zrodil samostatný únik, který byl opět zkušeně po zemi proměněn. My jsme naštěstí nesložili zbraně a vrhli se do útoku - zprava se podařilo přenést míč doleva na osamoceného Kosáka, který vystřelil, brankář umístěnou střelu s námahou vyrazil a Vašek do prázdné brány bez problémů dorazil. Chtěli jsme strhnout vítězství na svou stranu (což chtěl pochopitelně i soupeř), ale nějaké vyložené šance jsme si už nevypracovali - dostávali jsme se ale celkem často do zakončení, bohužel se nám ale nedařilo trefovat spodní polovinu branky, a tak vysoký brankář soupeře všechny naše střely nahoru v pohodě pochytal. Naopak, střely soupeře ve druhém poločase se snažily mířit do horní poloviny branky, kam Vítek nemá šanci dosáhnout - jednu z přímého kopu skoro z půlky hřiště ale náš brankář v pohodě pokryl, poradil si také se zakončením z bezprostřední blízkosti z naší pravé strany...ale když jsme 5 minut před koncem opět nechali střednímu záložníkovi soupeře spoustu místa k zakončení, ten se trefil krásně obloučkem na zadní tyč a bylo rozhodnuto. :(

K výkonu - opět jsme zahráli svůj plus minus standardní výkon - nikdo extra nevyčníval, byly tam technické chyby, špatné řešení situací. Ale to je koneckonců úplně normální, proto taky hrajeme 1. A třídu a né Ligu mistrů. Na druhou stranu jsme dokázali předvést několik krásných akcí od své brány až do zakončení, několik individuálních průniků, pěkných zpracování atd. Problém byl v tom, že se nám toho dneska nedařilo tolik, jako v minulých zápasech. Svou roli sehrál samozřejmě i soupeř, který byl dnes po Bělé asi tím nejkvalitnějším, s kým jsme se dosud utkali. Nenechal nám žádný prostor a o každý míč jsme museli tvrdě bojovat. Dnešní zápas jsme vyhrát určitě mohli, ale to bychom museli být o chlup důraznější a obětavější jak v zakončení (na 2 vstřelené góly se bude vyhrávat málokdy), tak i v obranné činnosti. Každopádně si ale myslím, že zápasy jako byl tento, jsou pro nás prospěšné a mohou nás posunout výš!

Jestli jsem po tomto zápase na někoho naštvaný, tak jedině sám na sebe. Nechal jsem se moc strhnout hrou a konečným výsledkem, a tak se vůbec nedostalo na Švecína a jen velmi málo na Libku. Za to se omlouvám, je to moje veliká chyba. Já se z ní poučím a příště se to opakovat nebude. Doufám jen, že se z chyb poučíte a vy na hřišti a v příštím zápase budeme všichni zase o trochu lepší!

Hodnocení týmu: 5/10

Co se týče individuálních výkonů, opět nemám, koho bych extra pochválil, napadá mě Fixa - ten měl spoustu vybojovaných míčů, které pak ale ze 70% zase ztratil hned první přihrávkou :( Jinak opravdu nemůžu nikoho vyzdvihnout, ani vynadat.

Góly a žluté karty doplním, až se mi je podaří vytáhnout z kompjůtru jménem Šony :)