FK Pšovka - Sokol Klíčany 6:1 (0:1)

08.03.2015 15:50

Jelikož jsme v tabulce naší základní skupiny zimní ligy obsadili druhé místo, byl nám za soupeře v souboji o 3. místo přiřazen Sokol Klíčany. My jsme jako obvykle lepili sestavu a chtěl bych hned úvodem poděkovat všem klukům z mladších žáků i těm z Cítova (dnes netradičně včetně Němy) za pomoc.

                         Táďa

Romča        Petr        Kuba        Kája

Dan (Marcel) Havran    Tomáš    Kosák

                  Něma        Váša

Nadpis naznačuje, že se jednalo o utkání dvou odlišných poločasů, ale realita byla trochu jiná. Byli jsme lepším týmem v obou částech hry s tím rozdílem, že vytvořené šance jsme začali proměňovat až po změně stran. Několikrát jsme prožívali zmatky v obraně, která dnes nastoupila netradičně bez Víti. Ve výsledku z toho byl jeden obrovský závar v první půli, který gólem neskončil (Kuba s Táďou zachránili, ani nevěděli jak), jeden samostatný únik malinkého útočníka soupeře ve druhé půli a samozřejmě taky obdržený gól. Jinak se hrálo převážně na půli soupeře a nám se dařilo předvádět poměrně pěkný fotbal. Tempo sice nebylo bůhvíjaké (s finále Mělník - Velvary 2:3 se to prostě v tomto ohledu srovnat nedalo), ale celkem se nám dařil postupný útok (zejména v první půli, kdy jsme se prosazovali pěkně kombinačně, ale nedokázali jsme vypracované akce gólově zakončit - a to včetně penalty, kterou Havran namířil doprostřed branky) i rychlé brejky. Zejména mě těší, že naše rychlé útoky neprobíhaly stylem "nakopni to na Němu a běž se radovat," ale že jsme dokázali útok doplňovat z druhé vlny a že i obránci se snažili vysouvat se dopředu, zúžit hřiště a dostat tak soupeře pod tlak.

Co se týče individuálních výkonů, před zápasem jsem udílel pokyny pouze dvěma hráčům - Tomovi a Kosákovi, jelikož jsou to jediní z dnešní sestavy, kteří byli na pátečním tréninku. Tyto dva tedy také zhodnotím: Tomův výkon se mi dnes líbil, jen tam opět bylo několik laxních míst, kdy nešel do osobního souboje dostatečně důrazně a s touhou vybojovat míč. Ale dařilo se mu dávat pěkné balony na útočníky a hlavně potom útok ještě doplňovat náběhem do vápna. Navíc se mu podařilo vstřelit gól, který doufejme zvedne jeho střelecké sebevědomí. Ve výsledku gól + 3 asistence, takže výborné! Kosák si připsal 2 góly - první nebyl vůbec lehký na zakončení, líbilo se mi, jak si poradil a hezky zakončil po zemi vedle brankáře. Ještě víc mě ale těší, že se dokázal do střeleckých pozic z postu záložníka dostat - svědčí to o tom, že není líný na krok a je schopen útok podpořit a přečíslit soupeře. Škoda ještě neproměněného úniku v první půli po nádherné akci, kdy nedokázal prostřelit vybíhajícího brankáře. Mohl být hattrick :(

Ve výsledku se na to celkem dalo dívat a já klukům děkuju za výkon. Ještě abychom opět začali trénovat a můžeme doufat, že podobné výkony zopakujeme i proti silnějším soupeřům. Příští 2 víkendy žádný zápas neodehrajeme (možná zařadím nějaký trénink) a budeme se soustředit až na první mistrák, který nás čeká v sobotu 28. 3. ve Mšeně.