FK Pšovka - Sokol Klecany 3:2 (2:0)

22.02.2015 15:05

Předposlední zápas mělnické zimní ligy sliboval zhruba vyrovnaného soupeře, období chřipek ale se soupiskami pěkně zamávalo. Soupeř si dokonce musel pomoci dvěma hráči sousedních Klíčan, kteří měli v nohách už předchozí zápas, u nás zase bojoval s nemocemi především tým mladších žáků. My byli až na Půďu, Vítka, Romču Edera a dlouhodobě Fixu kompletní, 4 kluci ale měli v nohách včerejší zápas za dorost.

                        Váša

Kuba                Víťa                Petr

                       Honzík

Marek      Havran    Tomáš        Kosák

               Škraby     Kája  (Marcel se střídal s Markem a Kája se Švecínem)

Dnes jsem si ani nezapisoval góly, takže konkrétní akce popisovat nebudu. Jen obecně k obrazu hry: celkově jsme měli převahu i víc šancí, ale klasicky se střídaly pěkné okamžiky se zoufalostí. Šance, které jsme si dnes vytvořili (zhruba 10), se zrodily ve velké většině po vypracovaných akcích, což mě pochopitelně těší. Samozřejmě, jejich počet mohl být mnohem větší (spoustu míčů jsme naším laxním a nedůrazným bráněním soupeři laskavě přenechali, další jsme zbytečně ztratili už na polovině hřiště a další zbrklostí nebo špatným řešením odevzdali ve finální fázi). Samostatnou kapitolou je pak zakončení, jehož úspěšnost se nebezpečně blíží k nule...nicméně máme ještě měsíc na to, abychom právě tuhle finální fázi naší hry dokázali zlepšit.

Bohužel, dnes zahráli velmi špatně naši nejstarší a nejdůležitější hráči - Víťa a Tom, kteří vhodné řešení situace zvolili opravdu jen ve velmi malém procentu případů a navíc prohrávali skoro všechny své osobní souboje. O něco lepší byl v tomto směru Škraby, který si sice ještě bude muset trochu zvyknout na svou staronovou roli útočníka, ale dobře dnes napadal a větral obranu. Škoda, že nedokázal vstřelit gól, problémem je také udržení míče zády k brance, čímž by mohl týmu velmi pomoct. Jinak ale chválím pohyb i napadání. Když už jsem u toho - udržení míče a síla v osobním souboji, je obecně problémem naprosto všech našich hráčů, takže to je další věc, které se budeme v tréninku intenzivně věnovat! Nejlépe z našich "skorodorostenců" dnes zahrál Havran, který po pauze opět pomalu nabírá fyzičku a dostává se i do herní pohody. Snad bude vzestup formy pokračovat i nadále! Ještě nejsem s kritikou úplně hotov - tu si dnes zaslouží celá obranná trojice, která přistupovala k bránění velmi lehkovážně - hlavně Petr byl zřejmě myšlenkami ještě na horách a nechával svým protihráčům moře volného prostoru. Podobně dnes působil i Kuba. Víťa hrál (jak už jsem psal) taky hrozně, ale když na konci pro zranění odstoupil, ukázalo se, že přeci jen chybí, protože z naší obrany se v tu chvíli stal totální chaos. Poslední věcí pak je nepochopitelné vypuštění závěru, které nás mohlo připravit o jinak zasloužené vítězství. Nechápu a doufám, že se to nebude opakovat...

Jinak obranu chválím za rozehrávku, která se mi dnes líbila - fungovala spolupráce se středními záložníky, kteří zase posouvali míč dál do křídel, nebo na útočníky. Ještě jednou musím pochválit za počet pěkných akcí, kterých bylo například oproti zápasu s holkami mnooohem víc. Pochvala Markovi za první gól za starší žáky - doufám, že pomůže posílit víru ve vlastní schopnosti. Pochvala Kosákovi za druhou půli na pozici útočníka, kdy předvedl několik krásných akcí, z nichž jedna skončila až penaltovým faulem na Toma (škoda naopak netrefené prázdné brány ze dvou kroků :)). A na závěr obrovská pochvala Honzíkovi, jehož hru jsem zřejmě ještě nestačil zkazit, jako se mi to povedlo u starších kluků. Faktem je, že zahrál prakticky naprosto dokonale - nezkazil jedinou přihrávku, byl vždy tam, kde měl být a hlavně volil jednoduchá, fotbalová a přesná řešení. Vím, že Honzík je fotbalista, ale tím, co předvedl dneska, mě opravdu uchvátil! :) Super, těším se na další podobné výkony!

Shrnutí: Zlepšení bylo patrné, rezerv je stále mnoho!