FK Pšovka - Slovan Velvary 0:6 (0:4)

08.02.2015 17:15

Potřetí za tuhle sezonu jsme se utkali s týmem Velvar a potřetí s podobným výsledkem. Děkuji klukům z mladších, kteří nám dnes pomohli, abychom postavili alespoň 11 hráčů i přesto, že už ráno odehráli svůj zápas.

                      Hrstič

Kuba                Víťa                Romča

Půďa        Havran    Tomáš      Škraby

                        Áda

          Švecíno (Libka)  Váša

Nemohu být ani přehnaně kritický. Faktem je, že z naší sestavy, ve které chodíme trénovat, bylo přítomno 6 hráčů - z toho 2 se na to v pátek bez omluvy vykašlali a nechali zbytek kluků trénovat ve čtyřech. Zbytek chodí na tréninky buď v Cítově, nebo s mladšími žáky, nebo je v současné chvíli nemocný. Potom je samozřejmě složité působit na hřišti jako jeden tým - a ani dnes se zázrak nestal. A tak mi nezbývá, než konstatovat, že soupeř byl individuálně i týmově lepší a zaslouženě výrazně vyhrál. Byl obrovský rozdíl, vidět hráče soupeře, kteří si bez problému pomohli ve složité situaci nákopem přes půl hřiště, a našimi odkopy od branky či přihrávkami za obranu. Odkopy nedolétly ani 30 metrů od branky a soupeř mohl pohodlně útočit do otevřené obrany. Slabé přihrávky zachytával obvykle první obránce...a výsledkem bylo to stejné. Naprosto drtivou většinu času se tak hrálo na naší polovině, jelikož prostě nemáme takovou kvalitu, abychom si dali 15 přihrávek za sebou a dostali se až do zakončení. Ale říkal jsem to klukům v kabině a opakuji to znovu: rozhodně nehodlám nikoho na trénincích učit odkopy - během 3 hodin tréninku týdně k tomu ostatně ani není dostatek prostoru. Samozřejmě, není problém se dlouhým odkopům naučit, potřebnou sílu získat a nebýt na hřišti za blbce, stojí to ale trochu úsilí navíc, které se obávám, že mí hráči nejsou ochotni vynaložit.  

Bohužel, i naši nejlepší hráči jsou stále individuálně horší, než soupeřovi (a fotbal v podání soupeřova kapitána a například Švecína je zkrátka úplně jiný sport): špatné převzetí míče, pomalá práce s ním, špatné řešení situací, špatný pohyb bez míče, netaktické bránění. Za celý zápas se nám povedly možná 3 hezké akce. Ale já se nevzdám, dokud aspoň to převzetí míče a pohyb své nejlepší hráče nenaučím - i kdybychom až do června neměli dělat nic jiného!

A tak se obávám, že pokud nezměníme přístup, zažijeme během jarní části soutěže podobných zápasů víc než dost.