FK Pšovka - SKP Mladá Boleslav 6:0 (2:0)

20.09.2014 22:51

I přes četné stížnosti rodičů na příliž brzký sraz k utkání, jsem vytrval ve svém přesvědčení a v 9:00 jsme se sešli na hřišti...tedy, teoreticky jsme tam byli, ale přesně podle zkušenosti nabyté za rok trénování, kompletní jsme byli v 9:10. Soupeř přijel nezvykle brzo, a tak jsme si mohli rozdat dresy, najít zapadlé registračky, osvěžit taktický plán a vyběhnout na plac. Nepříjemností byla absence hned trojice hráčů ročníku 00 - Víti, Petra a Škrabyho, které zastoupily posily z mladších žáků - konkrétně Fixa, Štefan, Áda a Libka. Sestava:

                              Vítek

Tomáš                     Kuba                 Štefan (Roman)

Marek (Libka)    Havran    Fixa (Áda)    Půďa

                             Kosák

               Kalfa (Švecinho)    Váša

Dnes bude hodnocení asi poněkud kratší, než obvykle. Důvod je jednoduchý - potkali jsme soupeře, se kterým se, při vší úctě, měřit nechceme a nebudeme. Jako pozitiva vidím pěknou kolektivní hru, která vedla k 5 ze 6 gólů (jen Vášovi na drouhou branku soupeřův brankář nahrál svou chybou) a také to, že jsme i ve značně pozměněném složení dokázali udržet herní styl, který se snažíme předvádět. Líbilo se mi taky, že jsme dokázali udržet koncentraci po celý zápas (až na úvod druhého poločasu) a neustále jsme se snažili vstřelit další góly. To, že se zakončení často nedařilo, je další věc - ale za to nikoho kritizovat nebudu, jelikož se na střelbu v trénincích nezaměřujeme. Jsem tedy rád, že jsme aspoň překročili naši čtyřgólovou hranici a vstřelili pěkné góly. Nedostatky samozřejmě byly - ale to bych byl špatný trenér, abych nějaké nenašel. Tak především: v první půli nesmyslné vysoké centry do vápna, kde jsme rozhodně neměli výškovou převahu (naše záloha s výškovým průměrem 140 cm budiž toho důkazem) - do druhé půle jsem se snažil nabádat ke zpětným přihrávkám proti noze - a právě z takovéto pěkné akce padnul Romčův gól. Místo vysokých centrů bylo potřeba také mnohem víc zkoušet zakončení zpoza vápna a dobíhat odražené balony. Tady mě mrzí to, že jsme žádný gól nevstřelili po dorážce vyraženého míče (a to soupeřův gólman jistotou rozhodně neoplýval). Ve výsledku bych odhadl počet našich střel za zápas na 30, ale vzhledem k naší obrovské převaze v poli jich mohl být klidně dvojnásobek. Jde prostě o to, abychom při hře neustále přemýšleli a každým tréninkem i zápasem se zlepšovali ve vyhodnocování herních situací a volbě správného řešení (technické provedení toho řešení je věc další a já se budu snažit ze všech sil, abychom byli každým tréninkem technicky zdatnější). Ale zpět k pozitivům - velmi si cením čistého konta, které jsme dokázali udržet. Vítek v bráně si za celý první poločas nesáhnul na míč - o to těžší pak pro něj byly situace na začátku druhého poločasu, kdy jsme soupeři v útoku nechávali hooodně prostoru a ten se dostal k několika zakončením - 2 střely ale Vítek s přehledem kryl a útočníka v samostatném úniku dokázal ustát a vytlačit ze střelecké pozice, takže ten nakonec vůbec nevystřelil. Za první nulu za starší žáky tatínek pochopitelně (podle čerstvě schváleného sazebníku pokut) kupuje celému realizačnímu týmu panáky.. :) A víc už mě toho nenapadá. Vyhráli jsme, ale já doufám, že je to teprve začátek cesty, kterou v této sezoně můžeme ujít!

Hodnocení týmu: 7/10

Nejlepší hráče dnes nehodnotím - opravdu se nemůžu rozhodnout. Všichni zahráli to, na co objektivně mají a já doufám, že ten standart se bude zápas od zápasu zvyšovat!

Góly: 7' Kalfa (Vašek); 17' Vašek (-); 49' Kalfa (Vašek); 52' Kosák (Tomáš); 57' Kalfa (Tomáš); 65' Vašek (Havran)