FK Pšovka - SK Mšeno 2:2 (2:1)

22.03.2014 15:35

Konečně začalo prvním zápasem jaro! Počasí nám vyšlo, soupeř přijel - vše se povedlo, jak mělo!

Sestava:

                 Žemla

Petr            Víťa            Kerry

Tomáš  Škraby    Havran    Messi

                  Něma

        Miřák            Zdeněk

Na střídání byli připraveni Feixik, který si zahrál nejvíc, Romča, který měl motivaci největší díky tomu, že za Mšeno hráli jeho bratranci (nebo dokonce i sestřenka?) a Martin, který si bohužel nezahrál. Za to se omlouvám, byl jsem do zápasu až moc zažraný a moc jsem chtěl vyhrát. Příště si zahraješ, Martine!

Co se týká zápasu, jsem spokojen. Opravdu se nám podařilo na soupeře vlítnout a už v 7. minutě dal Něma první gól. Za chvíli ho napodobil Miřák, který se hezky trefil po úniku na zadní tyč a vedli jsme o 2. Když pro nás potom rozhodčí odpískal penaltu, zdálo se rozhodnuto. Postavil si ji ale kapitán a vymetl pavouky v  ochranné síti. A tak jsme do pauzy dostali gól my - Mšeno z jediného vážného útoku dokázalo procpat míč do brány. Celkově ale první poločas splňoval, co jsme chtěli - byli jsme důraznější, nebyli líní na krok, získávali jsme balony, měli jsme šance. Škraby sbíral výkopy a zakládal protiútoky, obrana fungovala spolehlivě, Tomáš s Messim na krajích lítali. To byla radost! Škoda jenom, že to nevedlo k více gólům - v zakončení nám scházel klid. Nevím, jestli nás znervózňoval soupeřův gólman, který dosahoval sotva půlky výšky brány, nebo co se dělo. Každopádně to budeme muset ještě trénovat. Do kabin se tedy šlo za stavu 2:1 pro nás.

Ve druhé půli jsme chtěli dát gól hned po výkopu, kdy Havran vyslal Miřáka - ten si míč vybojoval, ale v poslední chvíli si ho ukopnul a začal tak své střelecké trápení, které ho provázelo celý poločas, kdy nedokázal skórovat ani z nejvyloženějších pozic. Škoda :( My jsme ve druhém poločase trochu polevili - bylo to na hřišti znát. Hra se mnohem víc vyrovnala, Mšeno začalo vyhrávat souboje a být nebezpečné. Gól padl po malém zaspání Žemly, ale to se stane, určitě je vidět ve vybíhání veliký pokrok! Během jara to ještě vylepšíme! Měli jsme ještě čtvrt hodiny na vstřelení vítězného gólu. Převaha byla, šance taky, ale byli jsme bezzubí. Čím víc se blížil konec, upouštěli jsme od hry, kterou se nám od začátku dařilo hrát - uchýlili jsme se zbytečně k dlouhým nakopávaným míčům ve snaze zrychlit hru, a to byl konec nadějí. Na hřišti už se nenašel nikdo, kdo by zavelel k závěrečné zteči a docpal míč do brány, a tak jsme v prvním jarním zápase remizovali 2:2.

Dnešní zápas ukázal, že zápas není rozhodnutý za žádného stavu. Že jakmile člověk jednou poleví, je těžké zase přepnout na vyšší rychlost. Na druhou stranu nám ale taky ukázal, že jsme schopni hrát to, co chceme - důrazný fotbal s hrou po zemi a častým zakončením (dneska jsme měli snad 30 střel! bohužel, trefování zařízení nebylo naší silnou stránkou..), jen je potřeba tomu ještě vychytat mouchy a dál se zlepšovat. Je ale vidět, že hra měla systém, mluvili jsme, povzbudili jsme se. Škoda jen závěrečného výstupu mezi Němou a Miřákem - oba jste hodně chtěli vyhrát, tak to má být! Že se to ale nepovedlo, není chyba toho druhého, ale nás všech, takže je škoda, když se navzájem z něčeho obviňujete. Zápasy s Bakovem i Libiší jsme vyhráli nezaslouženě gólem v závěru, teď jsme si naopak vítězství asi zasloužili, ale nepovedlo se. Takový je fotbal, i proto ho máme tak rádi!

Dneska jsme sice 2 body ztratili, ale já jsem šel ze hřiště s hlavou nahoře a s pocitem dobře odvedené práce. Dneska se nemáme za co stydět! Jediné, co tomu chybí, jsou právě ty body a taky ztracený balon, který se v pondělí na tréninku vydáme za plot hledat. :)

Hodnocení týmu: 7/10

Hvězdy zápasu: Nevím, nikdo nevyčníval. Když vyčníval, zkazil si to penaltou (Kerry), nebo zahozenými šancemi (Miřák). Celkově poctivý výkon od VŠECH, vyzdvihnout musím Víťu, který si s rolí stopera poradil výborně a ukázal, že i bez Bláži, na kterého se na jaře asi nebudeme moct tolik spoléhat, dokážeme hrát! Taky Feixik se mi moc líbil.