FK Pšovka - SK Kosmonosy 7:0 (1:0)

10.05.2014 12:50

Krásné slunečné ráno nás přivítalo na hřišti v sobotu 10. 5., kdy nás čekal další mistrák, tentokrát proti poslednímu týmu tabulky - Kosmonosům. Nesešli jsme se kompletní - Kalfa se Žemlou chybí dlouhodobě a Petra skolila choroba. A když nám tentokrát z různých důvodů nemohli pomoct kluci z mladších, dali jsme dohromady přesně 11 hráčů:

                     Něma (36' Zdeněk)

Škraby           Víťa            Kerry

Tomáš    Havran    Romča    Messi

                    Zdeněk (C) (36' Něma)

            Miřák        Martin

V první řadě chci poděkovat našim brankářům z nouze - Němovi i Zdeňkovi a pogratulovat jim k čistému kontu (což ale nebylo tak těžké vzhledem k tomu, že se soupeř k ohrožení naší branky za celý zápas nedostal)! Teď k hodnocení zápasu:

První půle byla hrozná, k tomu nemá smysl nic psát, ani se v tom babrat. Prostě se nám nedařilo, hráli jsme hloupě, špatně jsme řešili siuace, byli jsme bez pohybu a bez myšlenky. Jediný gól vstřelil Miřák po náhodném odrazu míče a samostatném úniku pěknou střelou podél gólmana. Jinak jsme měli asi tak 54876 střel z nepřipravených pozic, které končily vedle a 4876 centrů, na které nikdo nenabíhal. Přizpůsbili jsme se soupeři a hrála se holomajzna, ne fotbal.

Do druhého poločasu se v bráně prohodil Něma se Zdeňkem a hlavně jsme začali hrát fotbal. (A musím Němovi přiznat, že hru rozhýbal!) K vidění byla spousta krásných akcí, 2 břevna, krásný "signál" z penalty, kdy Tomáš o břevno narazil Havranovi, hattrick, 6 gólů, neuvěřitelný Miřákův gól z neuvěřitelné pozice, sprostý faul míče na Toma i Messiho, gól z přímáku...no prostě bylo to fajn! Škoda jen, že jsme nebyli víc hladoví po gólech, mohlo jich tam padnout ještě víc (a mohlo se o ně podělit víc hráčů, než stále ti stejní střelci). Kolikrát jsme už byli s míčem dobré pozici ve vápně a místo abychom míč dotlačili do brány jakýmkoli způsobem, ještě jsme někam nahrávali. Víc asi taky nemá cenu dodávat, protože při vší úctě, Kosmonosy se sice snažily, ale nebyly soupeřem, se kterým se chceme měřit. Jestli jsme se naučili něco nového se ukáže až za týden v neděli ve Velkém Borku.

Poučení:

1) Bez pohybu to nikdy (!!!) nepůjde

2) Hrajeme svojí hru a soustředíme se sami na sebe, ať je soupeř a výsledek jakýkoli!

 

Hodnocení týmu: 6/10

3. Hvězda zápasu: Miřák

2. Hvězda zápasu: Havran

Muž zápasu: Něma

 

Góly: 3x Havran, 2x Něma, 2x Miřák