FK Pšovka - SK Benátky nad Jizerou 7:0 (3:0)

04.10.2014 12:59

Jeden z posledních zápasů v pěkném počasí jsme si chtěli užít. Mladší žáky dnes čekala Spartička a další v Kročehlavech, a tak se dnes neobjevily v naší sestavě žádné mladé pušky (Půďa, Kosák, Romča a Vítek jsou už staří mazáci :)). Potěšila mě (až na Švecinha) 100% účast ostatních. Jen mě mrzí, že 13 lidí se neobjeví taky na některém tréninku. No, pokusíme se to zlepšit, po dnešku mám zase víru! Co nám taky vlilo krev do žil bylo, že soupeř přijel v červené a my se konečně zbavili příšerných rudých dresů a nastoupili v klubových barvách - modré a bílé. Sestava:

                        Vítek

Kuba (Romča)    Víťa                Petr

Tomáš        Škraby    Havran    Půďa (Marek)

                        Kosák

              Kalfa            Váša

Nebudu to dnes nějak dlouze hodnotit, jen chci říct, že mám radost a celý víkend budu zářit jako sluníčko. Z minulého zápasu v Lysé jsem se poučil já i kluci. Samostatnou rozcvičku zvládli na jedničku a šli jsme na plac. Co mě těší je, že jsme konečně na nic nečekali, hráli trochu na riziko a na soupeře prostě vlítli...hra byla taková dost živelná, ale to jsem přesně chtěl - abychom se konečně přestali schovávat jeden za druhýho a nesmyslně vyčkávat. Tak jsme tam prostě vlítli, dali 7 fíků a šli zas domů. Jednoduché :) Ne, ale vážně: líbilo se mi, že jsme konečně využili náš fyzický fond (přeci jen si myslím, že máme celkem naběháno) a každý dal to co má, ve prospěch týmu. Proto jsme v průběhu zápasu šli x-krát do přečíslení - ať už 7 na 5 nebo 3 na 2...a potom jsme se stíhali vracet zpět a odvracet útoky soupeře (který nebyl vůbec tak slabý, jak by výsledek mohl napovídat). Za všechno mluví Škrabyho sprint přes půl hřiště, aby na hranici vápna odzbrojil útočníka soupeře, který sám unikal...v první půli to zase byl Havran, který si vlastní ztrátu příkladně vybojoval zpět. Výborný! Naše akce byly konečně různorodé - od dlouhého nákopu přes obranu po krátké přihrávky uprostřed hřiště. Mnoho jich bylo fakt pěkných, hodněkrát jsem si dnes zatleskal :) K vidění byla i spousta pěkných individuálních akcí - z hlavy si vybavím samozřejmě Tomáše, který byl neudržitelný a na svojí straně si dělal co chtěl; dále pak Půďovu kličku ve druhé půli, Petrovo kouzlení s míčem na půlicí čáře, Romčův důraz v soboji - věc před rokem nemyslitelná! Určitě toho bylo mnohem víc, ale vzpomněl jsem si teď právě na tohle. Líbilo se mi taky, že jsme do hry automaticky zapojovali Vítka v bráně - ten sice dneska s rozehrávkou trochu bojoval, ale vše dobře dopadlo a připsal si své už druhé čisté konto za starší žáky (o které se musel postarat jedním výborným zákrokem po vlastní chybě, několika včasnými vyběhnutími a asi 3 jistými zákroky proti nebezpečným skákavým střelám zpoza vápna), paráda! Když už jsem u té chvály, nesmím zapomenout na "signál" z přímého kopu, ze kterého Škraby nakonec trefil tyč. Líbí se mi, že jste to konečně vzali do svých rukou a něco vymysleli (ikdyž to byla pěkná kravina)! :D

Pokud bych měl jmenovat věci, které se dnes nepovedly, nebude toho moc - klasika, herní návyky i kvalitu (všeho - přihrávka, pohyb, zakončení, důraz) musíme zlepšovat neustále, ale dneska jsme opravdu zahráli na hranici možností, jsem velmi spokojen. Přeci jen je tu ale veliká kaňka na našem výkonu: a to chování v některých částech zápasu. K nesportovnímu chování jako je útok na protihráče loktem, se hráč Pšovky rozhodně nesmí snížit! Chápu, že jste naštvaní, když vás soupeř většinu času drží za dres a rozhodčí to nevidí...ale v žádném případě se nesmíme nechat vyprovokovat k jakémukoli nesportovnímu chování! Myslím, že nejlepší je přes kapitána upozornit rozhodčího, ať si dá na zákroky soupeře pozor a sám vyjádřit svou převahu samotnou hrou a ne zbytečnou agresivitou. A tahle rada vůbec není jen pro Havrana a vůbec ne jen pro fotbal -> nenechte si otrávit život blbcema a užívejte si každou chvíli!

Hodnocení týmu: 8/10

Muž zápasu: Tomáš - nejlepší výkon za ten rok, co spolu jsme. 4 asistence a 2x trefená tyč. Ještě zlepšit rozhodování v herních situacích..

2. Hvězda: Váša - 4 góly mluví samy za sebe

3. Hvězda: Škraby - asi se nám dobře vyspal, dnes tam bylo mnohem víc energie, pohybu a zaujetí pro hru, než v minulých zápasech!

 

Góly:    11' Váša (Tomáš) - ukvapený centr z blbé pozice, ale nakonec účinný :)

            20' Váša (Škraby) - naprosto parádní vysunutí od Škrabyho!

            33' Kalfa (Váša) - gól minutu předtím sporně nebyl uznán, tak Kalfovi sudí povolil únik z ofsajdu

            39' Váša (Tomáš) - po rohu, tuším

            45' Havran (Tomáš) - pěkné uvolnění od Toma doprostřed

            51' Váša - nádherná přihrávka od soupeřova obránce přímo na nohu

            64' Škraby (Tomáš) - Havranův roh (když to Tom kopnul 2x za sebou za bránu, kapitán se rozhodl vzít to do svých rukou), Tomáš prodlužuje, Škraby střílí, Půďa prý škrtá, ale já mu nevěřím :D

Žluté karty: Škraby, Půďa - oba za ostrý faul