FK Pšovka - SK Bělá pod Bezdězem 3:1 (2:0)

24.05.2014 12:43

Za zamračeného, ale teplého rána jsme se sešli k už předposlednímu zápasu sezony. Poslední 2 zápasy jsme vyhráli, a tak jsme chtěli naši sérii prodloužit a poprvé v celé sezoně vyhrát 3 zápasy v řadě. Sešli jsme se v plné sestavě, chyběli jen Honza s Vítkem (plus dlouhodobě Kalfa, Fixa a Žemla) a doufali jsme, že proti silnému soupeři uhájíme páté místo a hlavně herně navážeme na dobré poločasy proti Kosmonosům i Borku. Nastoupili jsme v sestavě:

                            Kryštof

Něma                   Víťa                    Kerry

Tomáš        Škraby        Havran        Messi

                           Romča

                Miřák            Zdeněk

Na lavičce byli připraveni ještě Petr, Půďa a Martin, kteří si všichni zahráli. Sestava se často měnila, takže ani nebudu vypisovat, kde kdo hrál (zčásti, protože to sám nevím).

Začali jsme, jak je naším špatným zvykem, vlažně. Chtěli jsme hrát fotbal, ale nechtěli jsme při tom běhat, takže jsme nebyli schopni si rozehrát míč a často o něj přicházeli. Hrál se vyrovnaný fotbal uprostřed hřiště, moc ke koukání to ale nebylo. Soupeř se uvedl hned ve druhé minutě pěknou střelou, kterou Kryštof výborně vyrazil na roh. My jsme se uvedli ještě lépe - v páté minutě unikal po pravé straně Miřák, krásně nahrál doprostřed, kam nabíhali Romča a Messi. K míči se dostal Romča, zpracoval si do vápna, pokryl si míč před velkým obráncem, který mu už funěl na záda a jak je jeho zvykem, zakončil pěkně po zemi k tyči. Krása :) Pak ale hra zase upadla. Čas od času některý z týmů (většinou my) předvedl pěknou akci, ale celkově se hrálo uprostřed hřiště, žádná sláva. V obranné fázi jsme tentokrát pracovali dobře a i když jsme několikrát útočníkům soupeře nechali víc prostoru, než by bylo potřeba, nepouštěli jsme je do šancí. A tak se ujala opět jedna z mála našich akcí, kdy se míč nádherně dostal od obrany přes střed zálohy až doprava k Tomášovi, který ho poslal před bránu a přisal si tak gólovou asistenci. Tentokrát se krásně z první k tyči trefil Půďa. Paráda! (A Tomáš trefil ve třetím zápase v řadě tyč nebo břevno. Ale jednou už to tam padnout musí! :))

Po prvním poločase jsme byli spokojeni s výsledkem, věděli jsme ale, že hra se může ještě výrazně zlepšit. A to se taky stalo. Začali jsme víc běhat, vypadalo to, že soupeři trochu dochází síly a my jsme si začali vytvářet jednu šanci za druhou. Měli jsme spoustu přečíslení, které jsme nedokázali vyřešit přesnou finální přihrávkou, měli jsme spoustu střel z dálky (některé až z moc velké), které šly buď vedle, nebo na připraveného brankáře, nebo se zastavily v louži uprostřed branky, vstřelili jsme po Petrově přímém kopu gól, který nebyl uznán pro ofsajd (byť si myslím, že se míče nikdo nedotkl - ale to se píská), no a na závěr samozřejmě: Miřákovy šance. Připomínalo to zápas se Mšenem, úplně ve všem. Spousta samostatných Miřákových úniků, žádný gól. A když se soupeř prosadil střelou z veliké dálky pod břevno, na kterou Kryštof nedosáhl (škoda, dneska si čisté konto zasloužil!), začali jsme se trochu bát, aby i výsledek nebyl stejný, jako proti Mšenu. Miřák se ale nakonec dočkal a ze své sedmé šance za úvodních 20 (!!!) minut druhého poločasu nedal brankáři šanci. A tak jsme se uklidnili a hráli v pohodě až do konce. Pustili jsme sice soupeře ještě do 2 šancí - nejprve prošel naší obranou na pravé straně a trefil břevno (možná s přispěním Kryštofa), od kterého se míč odrazil na čáru a ven a 3 minuty před koncem zase zaspala Kerryho strana a na naší branku se řítil osamocený útočník. Kryštof ale jeho únik výborně zneškodnil. A to bylo poslední, co se v zápase stalo. Slavně jsme zvítězili a stadionem se mohlo rozléhat naše Óóóóólejle :)

K výkonu: Jsem spokojen. :) Když jsme běhali a hráli nadoraz (druhá půle), vypadalo to fakt hezky. Naopak, když jsme tam nebyli ochotni nechat všechno (první půle), nebylo to ono. Hrozně se mi líbilo, jak Půďa, Miřák, Havran i další byli ochotni skluzem dohrát míč a získat ho pro náš tým. I Kerryho souboje, kdy tělem odstavil pronikajícího hráče (a jednou ho málem hodil přes plot) byly příkladné. Někdy jen musíme dát míč rychle od nohy místo zbytečných kliček, které ne vždy vyjdou.

Touto výhrou jsme uhájili 5. místo a dokonce jsme se dostali na 4. pozici, jelikož Bakov prohrál 5:2 v Dobrovici. Teď nás čeká poslední trénink a hurá na středeční zápas proti Mělníku, ve kterém budeme chtít obhájit vítězství z podzimního zápasu i pěkné 4. místo v tabulce, o které nás v případě výhry už nikdo nepřipraví.

Hodnocení týmu: 8/10

3. Hvězda: Romča + Půďa (za pěkné góly v prvním poločase)

2. Hvězda: Kryštof (opravdu výborný výkon dnes, opora v bráně!)

Muž zápasu: Kerry (konečně se mi výkon našeho kapitána líbil!)

 

Góly: Romča 1:0, Půďa 2:0, Miřák 3:1

ŽK: Zdeněk (kecy - pokuta), Messi (faul na půlce), Něma (faul na půlce)