FK Pšovka - FK Dobrovice 4:3 (2:3)

18.10.2014 13:00

Náš lazaret odehrál další zápas. Tentokrát doma a soupeřem byly neoblíbené (mnou) Dobrovice, které sice přijely s nulou na bodovém kontě, ale zato s kompletní sestavou ročníku 2000. My jsme pochopitelně nechtěli být tím, kdo jako první odevzdá body, ale měli jsme dnes ztíženou pozici absencí některých hráčů. Kosák, Kalfa, Marek a Vítek jsou nemocní, Škraby má vypálené bradavice na noze, a tak se do hry dostali kluci z mladších žáků, kteří se tak rozcvičili před svým zítřejším derby. Sestava:

                        Táďa

Kuba (Romča)    Víťa                Petr

Tomáš        Havran    Fixa        Kája (Hrstič)

                       Půďa

                 Váša       Áda (Švecíno)

V průběhu zápasu ještě docházelo v sestavě k drobným úpravám - Tomáš se přesunul doprostřed, stejně tak Hrstič...naopak Půďa byl odeslán na křídlo (kde se mu dařilo více, než uprostřed v marném boji se soupeřovými obry). Zápas byl po celou dobu vyrovnaný, my jsme si nedokázali vytvořit žádnou větší převahu. Na šance jsme sice asi vyhráli, ale žádná nádhera to nebyla. Bylo to dáno tím, že velmi dobře fyzicky vybavený soupeř vysoko napadal a obranu měl vytaženou až na půlicí čáře. My jsme se s tím dlouho nedokázali vyrovnat - jednak jsme nesmyslně kombinovali v přehuštěném středu hřiště (což pochopitelně nikam nevedlo) a zadruhé: když už jsme dokázali dostat míč za soupeřou obranu, často naše akce končily ofsajdem (z nichž dobrou polovinu hostujícímu pomeznímu nevěřím a druhá polovina byla dána pozdní přihrávkou, nebo prostě neohlídáním ofsajdové linie). A tak to byl boj a hra se odehrávala tak, jak chtěl soupeř - míče létaly sem a tam a k vidění byla spousta soubojů. To nám pochopitelně nevyhovovalo, protože jsme měli v základní sestavě 3 hráče ročníku 03 a 2 hráče 02, kteří se rychlostně ani důrazem soupeři nevyrovnali. Nedokázali jsme se s tím pořádně vyrovnat - jednoduše proto, že jsme nebyli dost rychlí v práci s míčem, ani dost aktivní v pohybu, ani dost hladoví po úspěchu. Navíc jsme se museli vypořádat s neznámou situací: celkem v pohodě vedeme o 2 góly, ale soupeř otočí a v poločase prohráváme.

Tuto krizovku jsme ale naštěstí zvládli. Ani po přestávce se sice nekonala žádná hitparáda, ale zjednodušili jsme hru a dokázali jsme častěji překonávat soupeřovu obrannou hradbu. Zlepšili jsme se i v obraně, kdy jsme soupeře pustili jen do jedné šance (nutno dodat, že mnohokrát se štěstím), kterou ale Táďa výborně zneškodnil. My jsme vsítili 2 góly a další 3 veliké šance nevyužili (zejména Tomášova bomba ze 16 metrů vysoko nad v situaci, kdy široko daleko nikdo kolem nebyl a brankář stál zavrtaný na brankové čáře...to byla lahůdka - ještěže taťka už musel odjet a neviděl to :)). Všechny tyto akce byly stejné - jednoduchý míč za obranu a samostatný únik. No a ikdyž jsme v závěru byli hrozně vyplašení, dělali jsme chyby a zoufale odkopávali, dokázali jsme nakonec těsné vítězství ukopat a udrželi jsme tak zatím 100% úspěšnost na domácím trávníku.

Jsem rád, že jsme tohle vítězství ubojovali a konečně jsme na třetí pokus Dobrovice porazili. Fotbal to z naší strany dnes nebyl, ale je fakt, že se těžko hraje proti staršímu soupeři, který sice neumí hrát fotbal, ale zato má velmi dobře organizovanou obranu a napadání, a který slyší od svých trenérů nejčastěji pokyny "ukliď", "přeruš" a "co nejrychlejc dopředu!" My musíme pracovat na tom, abychom si udrželi herní styl i proti týmům, které nechtějí hrát fotbal (dnes se víc házel balon z autu, než se hrálo nohama) a dokázali je přehrát fotbalovostí. To se nám dnes bohužel nepovedlo.

Hodnocení týmu: 5/10

Muž zápasu: Váša (hattrick i další šance + aktivita po celý zápas)

2. Hvězda: Půďa (první půle bída, potom nakopnul motor, výrazně se zlepšil a vstřelil rozhodující gól zápasu (+ housličky na vlastním vápně :))

3. Hvězda: Havran (držel dnes naši zálohu, když kolem něj byli dnes menší spoluhráči. Společně se dokázali vyrovnat vyšším soupeřům a často i pěkně zakombinovat)

Góly: 3x Váša, Půďa (zápisky jsem někde nechal, takže bohužel nemám ani minuty, ani asistence)