FK Pšovka - FK Dobrovice 3:5 (1:1)

05.04.2014 18:50

Po týdenní pauze způsobené odložením zápasu s Bakovem, jsme se zase představili na domácím hřišti. Soupeřem byly Dobrovice, na které nemáme z podzimu dobré vzpomínky, protože jsme dostali 8 fíků a jeli domů jak sedláci od Chlumce. Poprvé se dneska ve velké bráně objevil Tadeáš, který nám přišel pomoct ze starší přípravky, protože Žemla byl pomáhat zase dorostu. Premiéra to sice vítězná nebyla, ale předvedl 2 pěkné zákroky, jednu krásnou rozehrávku nohou a určitě nasbíral spoustu zkušeností. Děkuju! Mimochodem, Žemlova výpomoc byla povedená, protože dorostenci vyhráli v Libiši 4:1 a odlepili se od posledního místa tabulky! Naše dnešní sestava:

                        Tadeáš

Petr                  Kerry                Něma

Tomáš        Fixa        Škraby      Messi

                        Havran   

                Zdeněk      Miřák

Na lavičce byli připraveni Půďa s Martinem, kteří si díky možnosti neomezeného střídání zahráli dost. Byli tam i Víťa s Romčou, ale první nemohl hrát kvůli údajné rýmičce a Romču rozbolelo během rozcvičky koleno. Když jsme "vyřešili" problémy s trenkami velikosti slona a já si vyslechnul pár příjemných oslovení na mou adresu, šlo se na věc!

Soupeř měl výškovou převahu. Kluk, který minule u nich chytal, se vysunul na stopera a znepříjemňoval Miřákovi celý zápas život. Ten si s tím ale cca v 10. minutě poradil, na půlce se s míčem krásně otočil (vážně paráda, se 2 soupeři za zády! a asi to ani nebyla moc velká náhoda, protože se to ve druhé půli povedlo ještě jednou!) a utíkal na bránu. Dokázal se dostat před oba obránce a k překvapení všech střílel ještě daleko před vápnem. Celá lavička už se připravovala na hledání míče ve škole, ale přišlo ještě větší překvapení v podobě trefené brány. Pěkně pod břevno, nad vyběhnutým brankářem, 1:0, paráda. Lepší jsme ale nebyli a tohle byla naše vlastně jediná šance za poločas. Vlastně ještě Tomáš se dostával zprava do vápna, ale zakončení (nebo centr?) nevyšlo. Soupeř tak zaslouženě srovnal, když se útočník dokázal dostat do vápna a kolem obránce i brankáře trefit k tyči. Naše obrana ale pracovala dobře (dokonce i Kerry!) a Dobrovice i přes územní převahu šance neměly. Jednu střelu z větší dálky hezky vyrazil Tadeáš a šlo se po 35 minutách do kabin za stavu 1:1. My jsme se chtěli do druhého poločasu zlepšit, protože míč lítal zbytečně vzduchem, a to nebyl proti urostlým soupeřům recept na vítězství. Taky jsme se chtěli pokusit vyrovnat se soupeřům v důraze, což bylo, uznávám, těžké. Ale poprali jsme se s tím se ctí!

Ve druhém poločase jsme tedy začali lépe. Hra se vyrovnala, dokonce bych řekl, že jsme začali být lepší. Ale Miřák byl dobře pokrytý a naopak my jsme vysunuli obranu a útočníci soupeře měli více prostoru k únikům. A ty se jim dařily. První nájezd ještě útočník zakopnul v jasné šanci vedle, další 2 ale skončily gólem, a tak to najednou bylo 1:3 a vypadalo to s námi zle. Ale nepoložili jsme se, a ještě zabojovali! Vystřídali jsme Miřáka, šel tam Martin a hned to byl gól :) Dal ho Havran, když se zázračně prokličkoval obranou a ještě si dokázal střelu vyraženou brankářem dorazit. Tlačili jsme se za vyrovnáním, ale zmrazil nás další gól v naší síti, a tak to bylo zase o dva. My jsme ale ještě jednou dokázali zabojovat! Přeskupili jsme řady. Něma se vysunul do útoku, Messi šel na levou obranu, Půďa do leva. A dali jsme gól. Miřák utek po levé straně a levačkou (!!) nahrával pod sebe doprostřed, kde byl volný znouzeútočník Něma a zavěsil. 8 minut před koncem to bylo zase o gól a šance žila. Zkusili jsme to dokonce na 3 útočníky, když se dopředu vysunul i Zdeněk, Messi hrál napůl záložníka a Kerry s Petrem zůstali vzadu vlastně ve dvou. A šance přišla - po odvráceném rohu vracel Messi míč do vápna, ten brankáři vypadnul a kousek před čárou mohl patičkou dorážet Něma. Bohužel míč do branky nedocpal a z posledního protiútoku jsme dostali ještě pátý gól. :(

Takže abych shrnul, co se mi líbilo a co ne. Líbilo se mi, že jsme hráli dneska od začátku do konce. Ze začátku sice trochu vlažněji, to se ale zlepšilo a odcházíme i přes prohru se vztyčenou hlavou. Líbil se mi výkon Miřáka, a to hlavně proto, že nevypustil jediný souboj, jediný míč a taky ukázal, že se z tréninků něco naučil a v zápase to předvedl. Líbil se mi výkon kluků z mladších, kteří jsou vždycky ochotní pomoct a bojovat proti o několik hlav vyšším soupeřům! Líbila se mi i individuální práce Messiho, který se nebál udělat kličku, nahrát, cokoli. Mělo to kvalitu, je vidět zlepšení. Z toho mám radost. Naopak se mi nelíbilo, že jsme hodně kazili přihrávky, nedokázali jsme míč víc podržet na zemi. Hezké akce se objevily, hlavně ve druhém poločase, ale myslím, že máme na to, abychom se ještě víc zklidnili a dokázali si dát víc než 5 přihrávek v řadě! V tomhle chci víc hlavně od střední zálohy. Je vidět, že když jsme se k míči dostali, tak si Škraby, Havran i Fixa poradili s přehledem. Jenže my to nevyužíváme. Je potřeba větší nabídka pro míč - ne stát a mávat rukama, ale pro míč si naběhnout! Na tom budeme pořád na trénincích pracovat. Taky se mi nelíbilo, jak jsme rozehrávali a hlavně nabíhali (no, spíš nastávali) na rohy. Kdybychom udělali náběh, jak jsme se ho učili, i velcí hráči soupeře by měli problém. Takhle jsme tam stáli zapíchlí jako vidle a nebylo z toho nic.

Hodnocení týmu: 6/10

3. Hvězda: Havran

2. Hvězda: Kerry

1. Hvězda: Miřák

Góly: Miřák 1:0, Havran 2:3, Něma 3:4

ŽK: Kerry za ukázkovou kosu na unikajícího útočníka