FK Pšovka - FC Mělník juniorky 6:0 (5:0)

24.01.2015 16:15

Tak je to tady, začali jsme další rok prvním zápasem na velkém hřišti v rámci mělnické zimní ligy. Nějak se nám podařilo dát dohromady sestavu a vyběhli jsme:

                        Vítek

Kuba                 Víťa                    Petr

Marek        Škraby    Tomáš        Kosák

                        Půďa   

               Kalfa            Vašek

Nebudu hodnotit nijak obsáhle. Jsem teď pěkně kyselej a nějakou chvíli ještě budu, rozhodně to na náplni tréninků nadcházejícího týdne bude znát. Nastoupili jsme proti holkám, které byly pomalejší a fyzicky i technicky hůře vybavené, než naši hráči. To není myšleno jako vychloubání nebo znevažování soupeře - to je prostě fakt. Stejně tak jsou na tom hráči Neratovic nebo Roudnice oproti nám. Jde o to, naložit s touhle rolí jak nejlépe to jde, bavit se fotbalem a vyzkoušet si v zápase prvky, které se učíme v trénincích. Bohužel, jako v mnoha předchozích zápasech, i tontokrát jsme místo 70 minut odehráli jakž takž sotva polovinu. Po zápase jsem sice vynadal panu rozhodčímu, že zápas zkrátil (hrály se poločasy 32 a 30 minut...a štve mě, když mě někdo "okrade" o skoro sedminu hrací doby, kterou si platím), ale dneska se mohl druhý poločas v klidu vynechat a o nic bychom nepřišli.

První půle ještě pasuje na to "jakž takž", objevilo se pár pěkných akcí, většina jich ale byla buď po chybách soupeřek, nebo po individuálních průnicích založených jen a pouze na větší rychlosti našich hráčů. Celkově byla hra ospalá a nudná. To byl ale ještě slabý čaj oproti našemu "výkonu" v druhém poločase, který byl doslova trapný. Neustálé sólování, nulový pohyb, nezájem o hru, ani náznak kombinace. Hra byla vyrovnaná a připomínala spíš přehazovanou, než fotbal. Jediné pozitivum tak je, že se do hry aspoň trošku dostal i promrzlý Vítek v bráně. Mě to znechutilo natolik, že jsem se snad poprvé posadil na lavičku a radši to nekomentoval, protože kdybych to komentoval, musel bych klikovat až do večera. Mnohem větší přínos, než dnešní zápas, by pro nás mělo běhání na Chloumku. Vlastní vinou jsme se dnes nic nenaučili a ještě jsme udělali svou hrou a zejména přístupem ostudu celému klubu.

V tuhle chvíli mě mrzí, že jsme kupovali nové dresy se znakem na prsou, protože pokud chceme nosit na prsou pšovecký znak, musíme naprosto otočit svůj přístup k fotbalu a začít hrát a chovat se tak, abychom reprezentovali náš klub. Dresy zůstanou ve skříni, dokud neprokážeme, že si je zasloužíme nosit.

Pochvala dnes putuje pouze k Markovi, který zahrál velmi dobrý zápas - a hlavně běhal a bojoval. Ostatní se ani zdaleka nepřiblížili svým možnostem.

Góly: 14' Vašek, 17' Vašek (Tomáš), 18' Půďa (Kalfa), 24' Tomáš, 29' Škraby (Vašek), 57' Tomáš