FK Pšovka - FC Mělník 3:8 (1:4)

23.05.2015 17:07

Na nějaký čas poslední derby pod mým vedením nás nezastihlo zrovna v ideálním rozpoložení. Nasvědčují tomu i dvě minulé výrazné prohry a další přišla i dnes. Chudák Vítek v bráně, který dělal co mohl a nakonec nás i dokázal zachránit od potupné desítky. Jako již tradičně, děkuji všem klukům z mladších žáků, kteří nám přišli pomoct.

                     Vítek
Petr                Víťa            Romča

Půďa    Havran    Tom "C"    Fixa (Hrstič)

        Marek (Dan) Škraby    Kosák

Začali jsme drtivým náporem a asi po padesáti vteřinách poprvé lovili míč z naší sítě (a to Vítek předtím ještě jednou zachránil situaci). Ve hře jsme nebyli nijak podstatně horší - rozhodně to nebyl zámek, který u nás předvedl Bakov, a ze kterého jsme se dostali zhruba čtyřikrát za zápas. Mělník nás ale výrazně přehrál v hladovosti a chuti dát gól. V jednu chvíli nabíhali na centr čtyři mělničtí kluci na dva naše obránce, kteří navíc stáli tak nešikovně, že byli všichni čtyři volní. :) Volný byl na druhé straně neustále Škraby, my jsme jeho rychlosti ale nedokázali využít - respektive dokázali, ale málokrát. Jednou s nám to podařilo v 15. minutě (už za stavu 0:2), kdy Škraby prokázal tah na branku, důraz i rychlost, dostal se za obránce a skóroval mezi nohama vybíhajícího Kroba. Hned za minutu jsme mohli vyrovnat, po podobné situaci ale brankář tentokrát vyrazil a k dorážce se Půďa ani Marek nedostali. No a to bylo od nás vlastně vše, do konce poločasu už byli zase lepší mělničtí (ikdyž z výroků jejich trenéra na adresu pana rozhodčího předpokládám, že přeci jen trochu znervózněli). :) Vyjádřili to dalšími dvěma brankami, kdy zejména ta v pořadí čtvrtá po rohovém kopu krásně prezentovala naše odporné bránění - kluk nám ze skrumáže balon do branky prostě dovezl. Třetí branka zase padla obdobně jako proti Mšenu - dlouhý nákop z přímáku od půlky do horní části branky Vítek prostě neměl šanci chytit.

My jsme evidentně trpěli v obraně - Petr a Víťa měli a mají zdravotní problémy a jejich výkon rozhodně nebyl stoprocentní. Romča sice hrál výborně, ale pořád je znát věková ztráta na veliké útočníky soupeřů. Když se k tomu přidala hodně slabá podpora od záložníků, není divu, že jsme ve vlastním vápně doslova hořeli.

Druhá půle byla z naší strany výrazně lepší - začali jsme konečně víc využívat Škrabyho vepředu, a tím získali spoustu míčů a měli víc nadějných akcí. V obraně se ale nic nezměnilo, vrcholem byla akce, kdy se hrálo asi 2 minuty v kuse v našem vápně a žádný odkop nedoletěl dál, než 5 metrů za jeho hranici. Taky početní převaha hostů v naší obranné fázi byla patrná, přečíslení 5 na 3 nebyla výjimkou. Jinak herně to bylo slušné - zvlášť Havran předvedl nejhezší akci dne, kdy i s použitím Zidanovky udělal u levé lajny hned 3 protihráče, bohužel akci zazdil přihrávkou Škrabymu na paty v situaci, kdy Škraby už mohl jít sám na branku. Havran také trefil břevno po přímáku z větší dálky..naopak Tom málem ani netrefil ochrannou síť. :) No a dali jsme i dva góly - první tuším za stavu 1:6 uklízel Půďa po přečíslení 3 na 1 po příhrávce od Škrabyho. Pak jsme měli ještě pár šancí (Kosák například v dobré pozici padl únavou), až to jako tradičně zakončili gólem mělničtí - jak jinak, než z bezprostřední blízkosti. A utkání uzavřel krásnou trefou z přímého kopu Havran.

Co nám utkání ukázalo? Že jsme v rozkladu, to víme už delší dobu - celkem mě ale potěšily některé individuální akce zejména v podání Havrana, Toma a Škrabyho. Ve druhé půli jsme byli vyrovnaným soupeřem a snad jsme i trochu potěšili početnou návštěvu, která na zápas zavítala. Osobní zodpovědnost většiny kluků nulová. Koukám na svého hráče na dvaceti metrovou vzdálenost a nevadí mi, že mi vzápětí s pravděpodobností hraničící s jistotou dá gól (viz Marek ve druhém poločase). Nakonec jsme ale vzhledem k naší situaci odehráli celkem slušné utkání. Mělnickým přeju hodně štěstí v krajském přeboru - mám totiž pocit, že ho budou potřebovat. Jinak si myslím, že jejich vítězství v soutěži je zasloužené, a kdyby dnes nastoupil jejich útočník hrající střídavě za Slavii, tak u osmi gólů nezůstane..

Tak za týden naposledy! Pokusíme se o zázrak v Lobkovicích...