FK Pšovka - FC Lobkovice 2:3 (1:1)

01.11.2014 17:40

Poslední mistrák podzimní sezony. A to na domácím hřišti proti nováčkovi z Lobkovic, který nás loni vyprášil na turnájku v Libiši. My jsme se poprvé sešli v naprosto plném složení hráčů ročníků 00 až 02. Mladší vyrazili do Nerátek na turnaj. Nastoupili jsme takto:

                            Vítek

Petr                      Víťa                    Kuba (50' Romča)

Tomáš            Havran    Škraby        Marek (36' Půďa)

                            Fixa (36' Kosák)

                    Vašek        Kalfa (60' Švecíno)

Jak už je vidět ze sestavy, nebylo dnes ze strany hostů umožněno hokejové střídání, čímž se hned od počátku Lobkovice zapsaly na černou listinu soupeřů, se kterými se nebudeme utkávat rádi. Kluci si tedy zahráli míň, než mohli, což je škoda. Pomezní rozhodčí v první půli byl zřejmě na fotbale poprvé, ve druhé půli se tam postavil sám trenér a ten moc dobře věděl, co dělá... Když se k tomu přidaly opravdu prasácké zákroky zezadu na nohy ve druhé půli...no zkrátka mám oblíbenější soupeře.

K výkonu - první půle hrozná. Naštěstí to tentokrát nebylo tím, že jsme se nesnažili, ale tím, že nám to nešlo. To sice není dobrá vizitka trenéra, který zřejmě nedokáže svůj tým naučit hrát fotbal, ale je mi to stokrát milejší, než kdybychom hráli bez zájmu jako v některých předchozích zápasem. Možná právě přemírou snahy bylo způsobeno to, že jsme se totálně přizpůsobili soupeřově nakopávané a hrál se velmi slabý fotbal, při kterém se míč s trávníkem potkal jen málokdy. Na šance jsme jasně vyhráli my, ale ujala se jen jediná, kdy se po standartce srazil hostující gólman s vlastním hráčem, Vašek byl pozorný a poslal míč do opuštěné brány. To bylo až v závěru poločasu, do té doby jsme prohrávali po pěkné akci soupeře, který zleva naservíroval míč před prázdnou bránu. Vítek si poradil ještě s několika složitými situacemi, ale celkově vzato byly akce z obou stran nevypracované a vyloženě náhodné. Soupeř spoléhal na individuální kvalitu svých hráčů (střední záložník a útočník) a my jsme se přizpůsobili, jen s tím, že ta kvalita tam taková nebyla...

O poločas byla v kabině trochu bouřka, protože se mi opravdu nelíbil styl, kterým jsme hráli. Jsem rád, že můžu napsat, že se ve druhém poločase přístup ke hře změnil a opravdu jsme začali hrát (nebo se alespoň snažit) místo překopávané fotbal. Výsledkem toho sice bylo, že jsme byli opticky pod tlakem, protože se nám spousta přihrávek nepovedla a dávali jsme tak soupeři příležitosti získávat míče už před naším vápnem. Musíme si ale všichni uvědomit, že právě a jedině tohle je cesta, jak se každý sám (i tým jako celek) může zlepšit! Musíme hrát fotbal i ve složitých situacích, podstupovat souboje 1 na 1 a držet herní styl v každé situaci! Zakopnout míč za plot umí každý moula a opravdu není mým cílem ušmudlaně vyhrávat 1:0 (nebo se o to snažit) s tím, že po zápase budu hledat hodinu míče ve fabrice, hrát se bude 10 minut čistého času a budeme spoléhat na to, že se možná balon nějak odrazí do soupeřovy brány. Z tohohle pohledu jsem s druhou půlí velmi spokojen - a to přesto, že jsme měli méně šancí, než v té první a ve výsledku jsme jí prohráli i na góly. Musíme si uvědomit, že každým dotykem s míčem se zlepšujeme a každou chybou dvojnásobně. Je potřeba ale také o fotbale trochu přemýšlet, aby se chyby (v řešení situací - zda nahrát/vystřelit/kličkovat) neopakovaly stále dokola. To se můžeme naučit pouze v zápasech a rozhodně ne tím, že budeme soutěžit v tom, kdo dokopne dál.

To, že jsme nakonec prohráli, mě samozřejmě mrzí (o to víc, že nás opět porazil soupeř, kterého bych přirovnal k loňskému SKP), ale dneska převládají pozitivní pocity. Musíme jen pokračovat v přístupu ke hře z druhé půle, bavit se hrou, chtít se v každém momentě zlepšovat a oprostit se od strachu z chyby a neúspěchu. Já se na trénincích budu snažit udělat vše pro to, abychom se technicky zlepšili natolik, abychom s tímto stylem hry mohli vyhrávat i proti silným soupeřům, což se nám zatím kvůli velkému množství technických chyb nedaří. Proto také, ač to byl poslední podzimní mistrák, vůbec nekončíme. Naopak, začneme s ještě tvrdším tréninkem, během zimy odehrajeme spoustu přáteláků a turnajů a mým osobním cílem je být nejlepším týmem jarní části sezony. Myslím, že při správném přístupu (k tréninku i fotbalu jako celku) je to v našich silách.

Z hráčů chci dneska pochválit Vítka, který byl v brance suverénní a zlikvidoval i 2 velké šance soupeře a také Půďu s Kosákem, kteří začínali na lavičce tak trochu za trest, protože se mi nelíbil jejich přístup k tréninkům. Dnes ale ukázali bojovnost i fotbalovost a za to jsem moc rád!

Hodnocení týmu: 6/10

Góly: 10' 0:1; 33' 1:1 Vašek (Tomáš); 42' 2:1 Vašek (Škraby); 44' 2:2; 66' 2:3