FK Neratovice U13 - FK Pšovka 7:3 (1:1, 1:1, 5:1)

28.02.2015 18:54

Jako bych tušil, že nás čekají personální problémy, domluvil jsem na tento víkend přátelák v menším počtu hráčů - zahráli jsme si proti Neratovickým mladším žákům v systému 7+1 (v našem případě 6+1). Hrálo se od vápna k vápnu a aspoň pár kluků se při sobotním ránu proběhlo, což hodnotím pozitivně. Z různých důvodů dnes chyběli Škraby, Havran, Švecíno, Půďa, Romča a Vítek, a přišli tak o zajímavé srovnání.

Vašek - Kuba, Petr, Víťa, Tomáš, Marek, Kosák

Hra byla prakticky po celý zápas vyrovnaná s mírnou herní převahou našeho soupeře. Ten ale spoustu svých akcí nedokázal dotáhnout do zdárného zakončení. My jsme se drželi, přičemž naše akce byly zakončeny většinou nepříliš kvalitní střelou z dálky. Kombinace byla celkem slušná, ale opět naše bolest: většinou šlo o nahrávky na vlastní polovině, jen velmi zřídka jsme dokázali vystihnout správný okamžik (a prokázat dost kvality) k útoku. Jinak nemám klukům moc co vytknout - hráli to, co umí a někomu se to dařilo více, někomu méně: nejlepší byl dnes v našem týmu Víťa, výrazný byl i Kuba, který i podporoval útok (dorážkou jeho pěkné střely jsme vstřelili druhý gól a další jeho akce skončila na tyči). Pochvalu mám i pro Marka, který si začíná věřit a zapojovat se víc do hry. Dnes vstřelil i náš úvodní gól. Trochu nevýrazný byl dnes Petr, kterého stále limituje slabší fyzička, ale do obrany to bylo slušné a i co se týče rozehrávky, objevilo se pár pěkných akcí. Pod svoje možnosti zahrál dnes Tom, který nedokázal využít své techniky a rychlosti - zejména zoufale chyběl důraz a úspěšnost v osobních soubojích proti o 2 roky mladším klukům, byla velmi slabá. Na tom budeme muset zapracovat. Pak taky tradičně špatné zakončení, ale tomu se teď věnujeme a věřím tedy v zlepšení. Kosákovi to taky nešlo - míče odskakovaly od nohy a v osobních soubojích byl proti (stejně starému) soupeři také velmi slabý. Chuť si dnes nespravil ani v bráně, kam nastoupil místo Vaška na poslední třetinu a pětkrát lovil míč ze své sítě. Nevadí, příště to zas půjde líp. Věřím, že si každý své nedostatky uvědomuje a bude se je v trénincích snažit odstranit!

Zase jsme si ale dojem z pěkného zápasu zkazili v samotném závěru. Odstartoval to Petrův nepochopitelný přímák, kdy nějakých 10 metrů od brány přestřelil i velkou bránu, umístěnou ještě o 16 metrů dál. Neuvěřitelné. A pak se to vezlo: už jsme se nevraceli a soupeř chodil do přečíslení, která gólově zakončoval. My jsme se také ještě zmohli na nějaké protiútoky, ty ale skončily pouze nastřelenou tyčí a dalšími nedokončenými akcemi. Bohužel, výsledek je nakonec ostudný, což je škoda, protože výkonem jsme ostudu určitě neudělali. Podobný výpadek se nám stal již poněkolikáté - je evidentní, že za tím zčásti stojí slabá fyzička, ale myslím, že tím hlavním důvodem je ztráta koncentrace a slabá vůle porvat se až do konce. V přáteláku si utrhneme ostudu, v mistráku by nás podobný zkrat stál i body. Doufám, že se poučíme a podobných desetiminutovek se v dalších zápasech vyvarujeme!

Celkově hodnotím akci kladně - když nic jiného, 7 kluků si zasportovalo. Těším se na další zápasy, příště už opět na velkém hřišti proti Klíčanům!