FK Neratovice-Byškovice - FK Pšovka 11:0 (3:0, 3:0, 5:0)

30.11.2014 15:24

Za pořádně studeného rána jsme si vyzkoušeli další novinku - zápas hraný na třetiny. Zápas byl dohodnut na 2x35 + 15 minut, aby si zahráli všichni soupeřovi hráči (na jejich 18 členný tým jsme jen závistivě zírali). Pro nás to zase byl další dobrý test naší fyzické připravenosti. No...kdo si přečetl nadpis, asi tuší, zda náš tým považuji za připravený, či nikoli :) Sestava:

                            Vítek

Kuba                    Víťa                        Petr

Romča      Fixa   Půďa   Tomáš "C"    Kosák    

                Kalfa         Vašek

střídali: Marek, Švecíno, přičemž oba si zahráli až dost a řady se mnohokrát přeskupovaly.

Úvod zápasu patřil k tomu nejlepšímu, co jsme mohli od našeho týmu v této sezoně vidět. Hrál se vyrovnaný zápas, ve kterém jsme si vytvořili i 2 dobré šance (Kalfovy úniky) a další nedotažené náznaky. Pravdou je, že na straně soupeře nastoupila silně kombinovaná sestava plná mladších žáků, ale to náš výkon nijak nesnižuje. Pohybově jsme stačili, nenechávali soupeři volný prostor, chodili do soubojů a po ztrátě míče jsme se stíhali vracet. První gól jsme dostali v 18. minutě, kdy se soupeř dostal pěknou kombinací po naší pravé straně do vápna a překvapil všechny střelou na bližší tyč. I po gólu jsme ještě vzdorovali, ale to nám vydrželo jen do cca 25. minuty. Od té doby už byla převaha na kopačkách soupeře zřetelná a my jsme se nedokázali dostat z našeho vápna ani za cenu dlouhého odkopu. Míče lítaly kolem našich tyčí (i dovnitř, ale tam jsme narozdíl od posledního měření sil dnes měli brankáře!) a dva nakonec ve 33. a 35. minutě také v bráně skončily. Zvlášť ten poslední padl po neuvěřitelně laciném odevzdání míče od Víti...no ale to se prostě stává. Já jen doufám, že nás podobné chyby budou sraážet co nejmíň.

I druhý poločas začal poměrně vyrovnaně a i tentokrát se převaha pomaličku dostávala na stranu soupeře - s tím rozdílem, že tentokrát byla delší a drtivější. Napomohlo k tomu i nucené střídání Petra, který dnes hrál jeden ze svých lepších zápasů a srdnatě v obranné trojici bojoval. A tak jsme byli opět uzamčeni na své polovině, s vypětím všech sil a s pomocí břeven, tyčí a všech svatých jsme odolávali. Góly jsme dostali nejprve v 9. minutě, kdy útočník soupeře udělal příliš dlouho kličku Petrovi. Víťa byl sice u míče první, ale klasickým nedůrazem ho nedokázal dostat z vápna...a už jsme ho lovili ze sítě. Další 2 góly pak přišly opět těsně před koncem - ve 29. a 35. minutě. Nejprve Vítek neodhadl, jak je záložník soupeře vysoký, ten zachytil jeho výhoz a vrátil míč obratem do naší branky a v poslední minutě nás prostě rozebrali do posledního šroubku a dávali do prázdné branky.

Nicméně s výsledkem 6:0 musíme být spokojeni, protože jde o dvojnásobné zlepšení oproti minulému vzájemnému zápasu a i herně jsme tentokrát byli důstojnějším soupeřem. To co se dělo v 15 minutové nadstavbě už radši hodnostit nebudu - 5 gólů v naší síti je trapas a naprosto zbytečně jsme si zkazili dobrý dojem, který jsme určitě zanechali.

Závěr: Jsem spokojen s herním projevem v úvodu. Jsem spokojen s tím, že 13 kluků nestrávilo neděli u zabíjením příšer u počítače, ale šlo si zahrát fotbal. Jsem stejně tak spokojen, že jsme si opět zahráli proti silnějšímu soupeři a mohli jsme porovnat, co všechno nám oproti němu chybí. Jsem spokojen, že Kalfa dal přednost fotbalu před flámováním (a to přesto, že se mi po 15 minutovém galapředstavení na pozici stopera se skóre 0:5 a dvěma vlastenci na kontě chlubil, že se ani nezpotil :)). Jsem spokojen s individuálními výkony: dnes to jsou tradičně Vítek a Tomáš, kteří si už delší dobu drží vysokou výkonnost. Dále chci pochválit i Romču s Fixou, kteří podle mě dnes odehráli své nejlepší zápasy za starší žáky. Ostatní se taky snažili...až na tu poslední patnáctiminutovku, kdy jsme jen rozehrávali a zas vytahovali míče ze sítě. Každopádně si ale myslím, že tohle je příjemnější způsob nabírání fyzičky, než běhání po Chloumku (které nás čeká příští víkend). :)